Izvor: Tanjug

Predstavnici kompanije „Mineko AG“ predali su danas korigovan plan reorganizacije subotičke Fidelinke, koji treba da omogući njen oporavak, a o planu treba da se izjasni odbor poverilaca tog preduzeća.
Ukoliko plan bude usvojen, počeće stabilan i jasan proces oporavka Fidelinke, od čega bi veliku korist trebalo da imaju i zaposleni i akcionari i poverioci ove kompanije, ističu u „Mineku“. Predloženi plan podrazumeva siguran oporavak „Fidelinke“, pri čemu bi dobar deo poverilaca bio isplaćen odmah, a svi ostali poverioci bi dobili obezbeđenja za svoja potraživanja.

Pored isplate, odnosno otkupa potraživanja, plan predviđa i stabilno snabdevanje potrebnim sirovinama neophodnim za proizvodnju, a kroz dodatnu dokapitalizaciju od milion evra bila bi obezbeđena obrtna sredstva neophodna za uspešan nastavak poslovanja. Na taj način bi, u roku od najviše pet godina, sve obaveze „Fidelinke“ bile izmirene i bili bi stvoreni uslovi za njeno dalje uspešno i stabilno poslovanje – ističu u kompaniji „Mineko AG“.

Korigovanim planom, predviđeno je da se poslovanje ubuduće obavlja preko AD Kompanije „Fidelinka“, kao matičnog društva, kao što je bilo i tokom perioda, pre pokretanja stečajnog postupka. Pri tom bi matično društvo zakupljivalo kapacitete zavisnih društava „Fidelinka-Mlinarstvo“, „Fidelinka-Fabrika testa“, „Fidelinka-Skrob“ i „Fidelinka-Nekretnine“ i organizovalo proizvodnju u njima. Zbog toga su planovi reorganizacije za sva preduzeća u sastavu Fidelinke napravljeni istovremeno i važno je da istovremeno budu i realizovani.

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">