Reklama

Stručna publika i posetioci međunarodnog sajma vina u Beču „Vievinum“, visoko su ocenili kvalitet srpskih vina, kao i nastup naših vinarija koji je organizovala Privredna komora Srbije.

Na vinskoj radionici „Masterklass“, pod nazivom „Novosti iz jugoistočne Evrope“, koju su 4. juna organizovali Udruženje somelijera Austrije i austrijska Vinarska akademija, vinarije „Radovanović“ i „Aleksandrović“ predstavile su pet svojih najboljih vina. Ta vina su bila tokom tri nedelje testirana u izabranim gastronomskim objektima u Beču, čiji su vlasnici na „Masterklassu“ podneli izveštaje o prodaji vina i zapažanjima potrošača, objavljeno je na sajtu PKS.

Učesnici radionice, gastronomi, distributeri, eksperti i stručni novinari diskutovali su o kvalitetu i mogućnostima plasmana prezentiranih vina na austrijsko tržište. Realnu situaciju na tržištu možda najbolje ilistruju reči direktorke jednog od najvećih bečkih restorana:

– Teško je ubediti gosta da naruči vino iz Srbije, ali ako naruči jednu čašu, možete biti sigurni da će naručiti i drugu!

Zajednička ocena stručnih učesnika radionice, kao i posetilaca na sajmu je da su srpska vina predstavljena ove godine na sajmu „Vievinum“ izuzetno visokog kvaliteta i da se po svim performansama uklapaju u savremene evropske trendove. Plasman srpskih vina na austrijsko i ostala evropska tržišta zavisiće u najvećoj meri od daljih marketinških aktivnosti, koje proizvodjači i njihova udruženja budu sprovodili na ovom tržištu.

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">