Med je neverovatan prirodni lek, koji se vekovima koristi i kao zaslađivač. Mnogi duboko veruju da će medom umanjiti alergije, oporaviti organizam od prehlade i tome slično.
On je i antiseptik, koristi se čak i u kozmetičke svrhe. Posebno je sada došlo do buma, kada su ljudi masovno kupovali med kako bi unapredili svoj imunitet, u borbi protiv korone, prenosi Telegraf Biznis.

Sigurno je da vredi, i treba ga naplatiti, ali nismo baš sigurni da vrijedi čak 5.000 USD za nekoliko stotina grama. Međutim, po toj ceni se prodaje najskuplji med na svetu, tzv. Vilin med iz Turske (Elvish Honey).

Zanimljivo je da je isti med prodat za 45.000 EUR 2009. godine, a godinu dana kasnije za 28.000 EUR, po kilogramu, jednoj kineskoj kompaniji, prenosi Blic.

Cena je nastavila da pada, ali i gramaža. Naime, Vilin med je 2014. prodat po cijeni od 5.000 EUR za kilogram, a već sada za tu cenu dobijate 250 ili 170 grama.

Evropljani bi za „novu cenu“ mogli da kupe manji auto, a čuveni med iz Turske trenutno vredi više od zlata. Ako vam ga neko pokloni, treba da znate kakvo blago je u vašim rukama.

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">