Reklama

Izvor: http://www.minpolj.gov.rs

Poljoprivredna inspekcija Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede je od početka akcije izvršila preko 450 kontrola objekata širom zemlje, u saradnji sa MUP-om Republike Srbije.

Gradovi u kojima se vrši intenzivna kontrola su: Subotica, Novi Sad, Beograd, Smederevo, Čačak, Kraljevo, Aleksandrovac, Kruševac, Zaječar, Niš, Prokuplje, Pirot, Leskovac, Pančevo, Kragujevac, Vlasotince, Babušnica, Užice, Prijepolje, Ruma, Valjevo, Jagodina, Požarevac, Crna Trava, Ivanjica i Aranđelovac.

Sa tržišta je do sada isključeno 13.400 litara nebezbedne rakije.

Još jednom apelujemo na građane da ne kupuju i ne konzumiraju sledeće proizvode „SCAID“ proizvođača: šljivovicu prepečenicu od 0.5 litara jačine 50% v/v, šljivovicu prepečenicu od 1 litra jačine 50% v/v i lozovaču od 0.5 litara jačine 40% v/v u plastičnim bocama jer su opasne po ljudsko zdravlje.

Kontrolišu se veletrgovine i maloprodajni objekti i može se konstatovati da i sami trgovci počinju da povlače proizvode ovog proizvođača iz prometa.

Sve nebezbedne rakije u originalnom pakovanju za koje imamo dokaz povlačimo sa tržišta, ali pozivamo i same građane da obrate pažnju na originalno zatvaranje i drugih proizvoda ovog prozivođača, jer postoji mogućnost da se u te boce sipaju rakije nepoznatog porekla i nelegalnih proizvođača koje mogu predstavljati veliku opasnost po život i zdravlje ljudi.

Akcija povlačenja nebezbedne rakije se nastavlja i sve nove informacije biće dostupne javnosti.

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">