Reklama

Izvor: http://www.minpolj.gov.rs

U poslednjih nekoliko dana kao nastavak opsežne zajedničke akcije veterinarske inspekcije Uprave za veterinu, Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva unutrašnjih poslova, na teritoriji više upravnih okruga zaplenjene su nove količine proizvoda animalnog porekla.

Po pozivu šefa Odseka za privredni kriminal policijske uprave Valjevo, izvršena je kontrola zdravstveno-higijenske ispravnosti proizvoda od mesa u prometu u STR „Zlatibor“, vlasnika B.S. Kontrola je izvršena u saradnji sa tržišnom inspekcijom Valjevo i inspektorima PU Valjevo i PU Užice. Prilikom kontrole zatečeno je oko 60 kg proizvoda od mesa (svinjska pečenica, svinjsko suvo meso, svinjska rebra, slanina, goveđa pršuta) bez deklaracije i bez dokaza o poreklu. Takođe je zatečeno i 18 kg čvaraka sa falsifikovanom deklaracijom, iz koje se vidi da je proizvođač STR „Zlatibor“, a navedeni objekat nema saglasnost Ministarstva poljoprivrede, Uprave za veterinu, za obavljanje delatnosti prerade mesa.

Dana 27.11.2010. godine republička veterinarska inspekcija je od strane dežurnog inspektora MUP, policijske stanice Gornji Milanovac obaveštena da je na magistralnom putu Čačak – Gornji Milanovac, zaustavljeno putničko vozilo u kome je zatečena izvesna količina proizvoda od mesa. Izlaskom na lice mesta zapisnički je konstatovano da se u putničkom vozilu nalazi oko 225 kg dimljenih proizvoda od mesa (goveđa i svinjska pršuta, slanina, rebra, kolenice, čajne kobasice, čvarci) zapakovano u kartonske kutije i PVC vreće nepoznatog zdravstvenog statusa i bez potrebne veterinarsko-sanitarne dokumentacije.

Na licu mesta doneta su Rešenja o zaplenama navedenih količina i iste količine su otpremljene na neškodljivo uništenje u kafileriju „Napredak“ u Ćupriji.

Protiv odgovornih lica biće podnete odgovarajuće prijave.

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">