Reklama

„U Srbiju nije uvezeno mleko iz Hrvatske. Manja količina mleka uvezena je iz Bosne i Hercegovine i u njoj nije bilo aflatoksina“, izjavio je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Goran Knežević povodom sumnje da je u našu zemlju uvezeno hrvatsko mleko sa povećanom koncentracijom ove materije.

„Narednu isporuku mlekare „Dukat“ iz Bosne i Hercegovine očekujemo u utorak. Ova isporuka će biti redovno uzorkovana i ispitana na mikotoksine“, rekao je ministar Knežević i dodao da se domaće mleko redovno kontroliše, da je potpuno ispravno kao i da je pre mesec dana rađena i vanredna inspekcijska analiza.

„Konzerve tunjevine “Rial”, za koju je u Hrvatskoj utvrđeno da ima visoki nivo histamina, ove godine nisu uvožene u Srbiju“, rekao je načelnik odeljenja poljoprivredne inspekcije mr Nenad Katanić.

„Od proizvođača iz Tajlanda koji proizvodi ovu tunjevinu, uvezena je jedino tuna u salamuri “K plus” – lot 11243, koja je u Srbiju ušla 25. januara ove godine i tada je kontrolom ustanovljeno da histamina nema“, objasnio je načelnik Katanić.

Izvor: http://www.mpt.gov.rs

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">