„Po uzoru na Evropu, i nama je cilj da kroz srpsko vino promovišemo svoju zemlju sa svim specifičnostima koje pojedini njeni krajevi nose i da naša vina, a pre svega vina sa geografskim poreklom, postanu prepoznatljiva na svetskom tržištu“, rekao je danas državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Danilo Golubović na završnoj prezentaciji tvining projekta „Jačanje kapaciteta i tehnička pomoć u izradi nove rejonizacije vinogradarskih područja i sistema geografskog porekla vina“ u Beogradu.

On je naglasio da je u okviru projekta obavljen veliki posao: „U izradi nove rejonizacije vinogradarskih područja učestvovali su skoro svi eminentni stručnjaci iz ove oblasti što je rezultiralo čvrstom potporom za dalji razvoj celokupnog sektora vina u Srbiji“.

Imajući u vidu reforme u Evropskoj uniji, državni sekretar Golubović je izjavio da nam je pomoć italijanskih eksperata u usklađivanju domaćih propisa od neprocenjivog značaja.

„Nadamo se da će se ovako uspešna saradnja sa partnerima iz Evropske unije nastaviti i putem novih projekata koji će doprineti da se celokupan sektor vina u Srbiji još više unapredi“, zaključio je Danilo Golubović.

Pored državnog sekretara Golubovića, na prezentaciji su govorili i menadžer projekata iz Delegacije Evropske unije gospodin Karl Hajnc Vogel (Karl Heinz Vogel), predstavnik Ambasade Republike Italije gospodin Marko Leone (Marco Leone) i drugi.

Izvor: mpt.gov.rs

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">