U skladu sa tradicijom u kojoj kvalitet igra presudnu ulogu, u organizaciji Odbora za tehnološke inovacije Privredne komore Srbije, zaposlenima iz “ RUBIN AD “ održana prezentacija novog koncepta kontrole kvaliteta vina i alkoholnih pića, koji je u funkciji zaštite proizvodjača i potrošača razvijen od firme „SG Isotech“ iz Bečeja

Postupak je patentiran i naučno verifikovan, a radi se o novom analitičkom metodu za utvrdjivanje i detekciju ilegalnih praksi u proizvodnji vina, kao što su dodatak šećera ili vode u širu groždja pre alkoholne fermentacije. Ova analitička metoda daje konkretan dokaz o autentičnosti ispitivanog uzorka vina i mogućnost utvrdjivanja onoga što se traži po svim svetskim regulativama o vinu.

Prezentaciji su pored zaposlenih u firmi “ RUBIN AD “ prisustvovali Jovan Boberić predstavnik firme „SG Isotech“, dr Danica Mićanović, sekretar Odbora za tehnološke inovacije PKS i savetnik predsednika PKS, Vojislav Stanković. Po rečima Marka Maličanina, direktora tehničko tehnološkog razvoja „Rubina“, ova metoda je nešto što je potrebno kako proizvodjačima tako i potrošačima vina.

„RUBIN AD“ je potvrdio lidersku poziciju i kao proizvodjač koji ima čak pet vrsta vina koji su ispunili uslove za dobijanje ljubičaste evidencione markice i oznake KGPK, kojom se obeležavaju najkvalitetnija, vrhunska vina sa kontrolisanim i garantovanim geografskim poreklom i kvalitetom koja se proizvode isključivo od groždja iz odredjenog rejona. „RUBIN AD“ je od svog osnivanja 1955. godine, pa do danas, sve svoje razvojne aktivnosti usmerio ka unapredjenju tehnologija i kvaliteta proizvoda. To je rezultiralo liderskom pozicijom u svim segmentima tržišta u kojima učestvuje. „Rubin“ se 2005. godine privatizuje i sa novim vlasnikom, kompanijom INVEJ, nastavlja da kroz racionalizaciju i unapredjenje kvaliteta u svim segmentima poslovanja održi lidersku poziciju na domaćem tržištu i da u isto vreme postane i značajan u izvozu srpskih vina i alkoholnih pića kako u zemlje EU tako i u Rusiju, Australiju, Kanadu i SAD.

Izvor: http://www.pks.rs

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">