Izvor: http://www.mpt.gov.rs/

Članom 2. Zakona o genetički modifikovanim organizmima („Službeni glasnik RS“, br. 41/09), propisano je da „nijedan modifikovani živi organizam, kao ni proizvod od genetički modifikovanog organizma NE MOŽE da se stavi u promet, odnosno ne može da se gaji u komercijalne svrhe na teritoriji Republike Srbije“ i s tim u vezi svim pravnim i fizičkim licima dostavljamo sledeće:

O B A V E Š T E NJ E

Obaveštavaju se pravna i fizička lica koja obavljaju delatnost proizvodnje i prometa poljoprivrednih kultura i proizvoda, da će Ministarstvo poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede, već početkom maja 2011. godine, preko nadležnih inspekcijskih službi vršiti intenzivne kontrole useva, proizvoda, roba i objekata, u cilju kontrole primene odredbi Zakona o genetički modifikovanim organizmima („Službeni glasnik RS“, br. 41/09).

Postupanje suprotno odredbama Zakona o genetički modifikovanim organizmima ima za posledicu preduzimanje upravnih mera i vođenje upravnih postupaka, odnosno oduzimanje i uništavanje GMO organizama i podnošenje prijava za privredni prestup i prekršajnih prijava, protiv svih pravnih, odnosno fizičkih lica koja su prekršila odredbe zakona.

Poštujte odredbe Zakona o genetički modifikovanim organizmima i izbegnite štetne i neprijatne posledice.

MINISTAR

Dušan Petrović

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">