Reklama

Razvojni fond Vojvodine raspisao je danas prvi konkurs namenjen izvoznim programima preduzetnika iz Vojvodine, čija je ukupna vrednost 400 miliona dinara.
Kako je navedeno u konkursu objavljenom u dnevnim novinama, iznos pojedinačnog kredita koji je isključivo namenjen preduzetnicima iz Vojvodine je do 200.000 evra u dinarskoj protivrednosti, a rok vraćanja je do šest meseci uz kamatnu stopu od četiri odsto godišnje.

Krediti su namenjeni za finasiranje obrtnih sredstava za potrebe proizvodnje i izvoza roba i usluga domaćeg porekla.

Uslovi za učešće na konkurs su da preduzetnici posluju sa poslovnim i neto dobitkom, da nemaju dospelih neizmirenih obaveza prema Razvojnom fondu Vojvodine, kao i prema bankama i drugim finasijskim institucijama i da im broj dana blokade u poslednjih godinu dana nije bio veći od 15.

Konkursu za dodelu kratkoročnih kredita za finasiranje izvoza, kako je navedeno biće otvoren do iskorišćenja sredstava planiranih za njegovu realizaciju.

Konkurs je objavljen i na sajtu Razvojnog fonda vojvodine.

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je ranije da će Razvojni fond Vojvodine do kraja godine usmeriti ukupno 1,2 milijarde dinara u izvozne programe, ali i u programe razvoja poljoprivrede i za podsticanje razvoja malih i srednjih preduzeća.

Izvor: Tanjug

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">