Ocenjivanje kvaliteta proizvoda i ove godine biće organizovano na jubilarnom 80. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, koji će biti održan od 18. do 24. maja.
Kako je najavljeno na internet stranici Novosadskog sajma, ove godine biće vrednovana jestiva ulja, biljne masti, margarin, majonez, konzumna jaja.

Prijavljeni uzorci šalju se u akreditovane laboratorije na analize, a po dobijanju rezultata biće organizovano ocenjivanje na Novosadskom sajmu.

U robnoj grupi „Jestiva ulja, biljne masti, margarini, majonezi“ do sada je 14 učesnika prijavilo 30 uzoraka, a uzorci su stigli iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Najveći broj prijavljenih uzoraka su rafinisna jestiva ulja, ali ima i maslinovog, ulja od bundeve, hladno ceđenih ulja od suncokreta, soje, lana, bundevinog i suncokretovog semena, margarina i majoneza.

Ovogodišnji novitet je da će se ocenjivati i pašteta od suncokreta sa začinima, bademovo i bundevino brašno.

U robnoj grupi „Konzumna jaja“, četiri učesnika iz Srbije i BiH prijavilo je 16 uzoraka u svim klasama.

Senzorno ocenjivanje na Novosadskom sajmu biće organizovano oko 20. aprila.

Izvor: RTV

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">