U organizaciji Instituta za primenu nauke u polјoprivredi a pod okrovitelјstvom Ministarstva polјoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, Ministarstva polјoprivrede Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije, u hotelu „Mona“ na Zlatiboru, od 2. do 5. 12. 2013. godine, održan je Peti seminar Polјoprivredne savetodavne i stručne službe Republike Srbije.
Seminar je otvorio ministar polјoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, prof. dr Dragan Glamočić, a zatim su se prisutnima obratili i Nјegova ekselencija ambasador Sjedinjenih Američkih Država, Majkl Kirbi, pomoćnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, prof. dr Ivica Radović i direktor Instituta za primenu nauke u polјoprivredi, dr Snežana Janković..

Na Seminaru su učestvovali predstavnici Ministarstva polјoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, predstavnici ambasade Sjedinjenih Američkih Država i američkog Ministarstva polјoprivrede, predstavnici Evropske unije, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za polјoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, savetodavci i direktori polјoprivrednih savetodavnih i stručnih službi Republike Srbije, profesori Polјoprivrednog fakulteta u Beogradu i Novom Sadu, vodeći stručnjaci iz naučnih instituta iz pojedinih oblasti polјoprivredne proizvodnje, gosti iz zemlјe i inostranstva i predstavnici medija.
Seminar je obuhvatio 310 učesnika, koji su se kroz 54 predavanja u plenumu i po radionicama upoznali sa aktuelnim temama iz oblasti savetodavstva i polјoprivredne struke, a sve u cilјu da se nova saznanja do kojih se došlo tokom Seminara implementiraju u sve oblasti polјoprivredne proizvodnje i tako poveća efikasnost, profitabilnost i konkurentnost gazdinstava, a time i ukupan razvoj polјoprivrede.
Plenarna predavanja i radionice obuhvatile su različite oblasti polјoprivredne proizvodnje: ratarstvo i povrtarstvo, stočarstvo, voćarstvo i vinogradarstvo, zaštita bilјa, i FADN.

Seminar je oplemenila i izložba polјoprivrednih proizvoda koji su rezultat rada polјoprivrednih savetodavnih i stručnih službi.

Izvor: IPN

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">