Reklama

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije Goran Knežević i ministar poljoprivrede Republike Hrvatske Tihomir Jakovina, govorili su danas na Poslovnom forumu „Hrana – što nas spaja to nas i povezuje“ koji se održao nakon svečanog otvaranja 80. međunarodnog sajma poljoprivrede u Novom Sadu.

„Poslovni forum je od izuzetne važnosti i ministar poljoprivrede Hrvatske Tihomir Jakovina i ja smo insistirali da se u ovom formatu sretnemo i da razgovaramo sa privrednicima“, rekao je ministar poljoprivrede Srbije Goran Knežević nakon održanog Foruma.

Obraćajući se novinarima, ministar Knežević je istakao: „Želeli smo iz prve ruke da čujemo koji su to problemi i gde mi možemo jedinstveno da nastupimo kako bi poboljšali položaj poljoprivrednika ali i položaj svih građana Srbije“.

„Ideja je da napravimo dobar i prepoznatljiv ambijent za razvoj poljoprivrede a taj ambijent kreira sa jedne strane država sa svojim merama a sa druge strane uspešni privrednici“, izjavio je ministar Knežević.

Ministar poljoprivrede Hrtvatske Tihomir Jakovina rekao je da je poljoprivreda strateška grana kako u Hrvatskoj tako i u Srbiji, pa je„Poslovni forum dodatni plus jer imati na jednom mestu prvu ligu hrvatskog i srpskog agrobiznisa – nije mala stvar“.

Poslovni forum, koji je organizovan od strane Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije i Ministarstva poljoprivrede Hrvatske, okupio je pored predstavnika ministarstava poljoprivrede i predstavnike privrednih komora i najuticajnijih kompanija dveju zemalja.

Izvor: http://www.mpt.gov.rs/

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">