Izvor: PKV

U Privrednoj komori Srbije, Udruženje za hemijsku, farmaceutsku, gumarsku industriju i industriju nemetala, na osnovu zaključka Odbora udruženja energetike i hemijske industrije Privredne komore Vojvodine, održan je 07.03.2011. godine, sastanak sa predstavnicima Agencije za hemikalije.

Po inicijativi Regionalne privredne komore Pančevo, tema sastanka je bila primedbe proizvođača iz oblasti hemijske industrije na Odluku o kriterijumima, visini, načinu obračuna i plaćanja naknade za proveru podataka iz dosijea o hemikalijama, kao i visini drugih naknada utvrđenih zakonom o hemikalijama.

Na sastanku je postignut sledeći dogovor:

– Agencija za hemikalije će svojom odlukom utvrditi popust od 50% na obaveze proizvođača koje su utvrđene postojećom odlukom, a preostali iznos obveznici plaćanja moći će da plate u šest jednakih mesečnih rata. Utvrđeni iznos predstavljaće akontacionu obavezu do okončanja rada radnih grupa, nakon čega će biti doneta konačna rešenja.

– Privredne komora Srbije i Privredna komora Vojvodine, u saradnji sa Agencijom za hemikalije formiraće zajedničke radne grupe koje će razmotriti iznete primedbe i do kraja juna usaglasiti obostarno prihvatljiva rešenja.

Sve dodatne informacije, svi zainteresovani mogu dobiti na sajtu Agencije za hemikalje http://www.ekoplan.gov.rs , kao i direktnom kontaktom telefonom sa zaposlenima u Agenciji za hemikaljie.

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">