Pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Miloš Milovanović na temu upitnika Evropske komisije.

Miloš Milovanović, pomoćnik ministra poljoprivrede, zadužen za evropske integracije je dana 26.01.2011. godine učestvovao na konferenciji za medije u Novom Sadu, koju je organizovalo Društvo agrarnih novinara (DAN) pod nazivom „Šta Evropa pita?“

Tema konferencije su bila pitanja iz Upitnik EK. Ministarstvo poljoprivrede je još 15.12.2010. godine predalo nadležnim institucijama popunjen Upitnik sa odgovorima na sva pitanja Evropske unije koja se odnose na oblast poljoprivrede i ruralnog razvoja, bezbednost hrane i ribarstvo. Osim toga, u saradnji sa ostalim Ministarstvima, Ministarstvo poljoprivrede je u još 8 poglavlja davalo odgovore na pitanja. Sve zajedno to je oko 340 osnovnih i negde oko 60 dodatnih pitanja.

Na konferenciji Milovanović je istakao važnost da će Srbija, verovatno, krajem 2012. godine ili početkom naredne, moći da računa na oko 50 miliona evra iz predpristupnih fondova EU za investicije u poljoprivredi preko Uprave za agrarna plaćanja. „To je znatno više od onoga koliko naša država, u sadašnjim ekonomskim uslovima, može da izdvoji za ovu granu privrede“, rekao je Milovanović.

Takođe, pomoćnik ministra je odgovarao i na pitanja novinara o privlačenju stranih investicija, raspodeli sadašnjeg agrarnog budžeta, kao i o drugim važnim pitanjima koja se tiču razvoja agrara u Srbiji.

Izvor: http://www.minpolj.gov.rs/

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">