Reklama

Vlada Vojvodine dodelila je subvencije preduzeću „Div Trades“ u Bačkoj Palanci, čime će biti omogućeno otvaranje 55 novih radnih mesta.

– Mi smo uložili 7,2 miliona dinara u fabriku „Div Trades“ zato što je dve trećine njenog programa izvozno orijentisano, zato što zapošljava veliki broj ljudi i zbog činjenice da se bavi proizvodnjom – rekao je pokrajinski premijer Bojan Pajtić rekao je prilikom dodele subvencije.

Kako se navodi u saopštenju Biroa za odnose sa javnošću Vlade Vojvodine, on je podsetio da je u poslednjih šest godina, samo preko programa zapošljavanja Pokrajinskog sekretarijata za rad, zaposleno 30.094 osoba u Vojvodini.

Pokrajinski sekretar za rad Miroslav Vasin rekao je da je subvencijama od 130.000 dinara po radnom mestu Pokrajina za poslednje četiri godine u Bačkoj Palanci zaposlila 1.022 osoba.

Godišnja proizvodnja u preduzeću „Div Trades“ iznosi 1,2 miliona vreća godišnje, a menadžment očekuje da će zahvaljujući današnjim podsticajima uskoro dostići proizvodnju 1,5 miliona komada vreća godišnje.

Reč je o preduzeću koje posluje od 1996. godine, a bavi se proizvodnjom ambalaže od polipropilenske tkanine, kao što su kontejnerske vreće koje imaju primenu u brojnim industrijskim granama.

Izvor: Beta

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">