Reklama

Izvor: (Biznis)

Pomoćnik ministra poljoprivrede Srbije Miloš Milovanović izjavio je danas da mere za podršku poljoprivredi ove godine kasne zbog administrativnih problema nastalih objedinjavanja budžeta ministarstava trgovine i poljoprivrede, nakon rekonstrukcije vlade.

„Očekujem da ćemo 14. maja objaviti podsticajne mere namenjene subvencionisanju poljoprivrede i podsticanju poljoprivredne proizvodnje“, rekao je on novinarima na Iriškom vencu. Milovanović je najavio novi koncept politike poljoprivrede koji će biti blago modifikovan u određenim oblastima u odnosu na prošlu godinu, ali će detalji biti objavljeni 14. maja kad počinje Međunarodni sajam poljoprivrede u Novom Sadu. „U našem fokusu i dalje će ostati porodična poljoprivredna gazdinstva koja će i u ovoj godini moći da računaju na investicije i podsticajna sredstva“, rekao je on.

Izrazio je očekivanje da će poljoprivrednici iz Srbije iskoristiti šansu i ostvariti konkretne rezultate kroz saradnju sa zemljama i kompanijama koje će učestvovati na ovogodišnjem sajmu. Središnja tema koju će na sajmu pokrenuti Ministarstvo poljoprivrede u dijalogu sa predstavnicima ministarstava drugih zemalja, kako je naveo, biće pravci nacionalnih politika u agraru, odnosno zaštita malih poljoprivrednika. Ministarstvo poljoprivrede Srbije će i ove godine imati svoj štand i biti pokrovitelj mrđunarodne izložbe stoke.

Podsetio je da će na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, koji će trajati do 21. maja, svoje proizvode predstaviti 1.500 izlagača iz oko 60 zemalja sveta. Zemlja partner ovogodišnjeg 78. sajma je Portugal koja će se predstaviti vinom, sirevima, mesom i mlekom. Na sajmu će prvi put biti organizovana i izložba organske hrane na kojoj će se predstaviti oko 50 izlagača.

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">