Reklama

U danima kada je u Srbiji najaktuelnija tema bezbednost hrane treba naglasiti da je u vreme Vlade Mirka Cvetkovića (DS) i ministra poljoprivrede Saše Dragina (DS) izvršena nakaradna organizaciona racionalizacija Ministarstva poljoprivrede koja je proizvela otpuštanje 70 inspektora u periodu od 2010. do 2011. godine.

Sistem službenih kontrola koju sprovode inspekcijske službe Ministarstva poljoprivrede danas je značajno otežan zbog izvršenog umanjenja broja inspektora.

Na osnovu Uredbe Vlade Republike Srbije iz 2008. godine o isplati sredstava nekomercijalnim gazdinstvima, Ministarstvo poljoprivrede je bilo u obavezi da isplati po 40.000 dinara poljoprivrednicima, ali se po nalogu ministra Saše Dragina (DS) isplaćivalo duplo manje.

Iz tog razloga se i danas od Ministarstva prinudno naplaćuju nagomilani dugovi, uvećani za kamate, sudske troškove i advokatske usluge po donetim sudskim presudama.

Tokom 2012. godine od Ministarstva je prinudno naplaćeno blizu 1.5 milijardi dinara, dok je u prethodna dva dana naplaćeno dodatnih 170 miliona dinara.

U situaciji stalnih, iznenadnih prinudnih naplata u milionskim iznosima, Ministarstvo otežano planira svoje aktivnosti i sa zakašnjenjem izvršava svoje tekuće finansijske obaveze.

Izvor: http://www.mpt.gov.rs/

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">