Reklama

Izvor: http://www.minpolj.gov.rs/
03.08.2010

Veterinarska inspekcija Uprave za veterinu, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, je u toku poslednje nedelje jula, izvršila vanrednu kontrolu skladištenja, rasecanja, obrade, uslova čuvanja, rukovanja i izlaganja prodaji svinjskog mesa u maloprodajnim objektima većih kapaciteta i tom prilikom, iz prometa je povučeno i naloženo uništavanje 1.153 kg svinjskog mesa i proizvoda od svinjskog mesa.

Kontrole su izvršene u 50 gradova i naseljenih mesta čime je obuhvaćeno 117 objekata. Vanredne kontrole izvršene su uz obavezno uzimanje uzoraka svinjskog mesa, mlevenog svinjskog mesa ili oblikovanog svinjskog mesa. Rađene su i provere ulaznih dokumentacija, temperaturnih režima čuvanja i roka upotrebe.

Tokom ovih kontrola, na analize je poslato više od 250 uzoraka i briseva nadležnim laboratorijama a doneto je više Rešenja o otklanjanju nedostataka i sprovođenju korektivnih mera.

Veterinarska inspekcija će nakon dobijanja konačnih rezultata analiza podneti odgovarajuće prijave i preduzeti ostale mere iz svoje nadležnosti, imajući za cilj obezbeđivanje zdarvstveno-bezbednog proizvoda u prometu.

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">