Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) pozvala je danas domaće kompanije da se prijave za učešće na sajmu „Vorld fud Kazahstan 2013“ (World food), koji će se održati od 5. do 8. novembra u kazahstanskom gradu Almati.

To je drugi put da SIEPA organizuje nastup srpskih privrednika u okviru nacionalnog štanda na tom sajmu.
Nastup na međunarodnom sajmu omogućava izlagačima da predstave svoje proizvode i plasiraju ih na nova tržišta, kao i da pospeše postojeće i steknu nove poslovne kontakte, saopštila je SIEPA.

Sa petnaest godina dugom tradicijom i zavidnom reputacijom, „Vorld fud Kazahstan“ predstavlja jedan od najznačajnijih sajmova hrane i pića u centralnoj Aziji i glavno je stecište ponude i tražnje proizvoda i usluga ove industrije u tom delu sveta.
Tokom četiri dana trajanja, u proseku oko 5.000 posetilaca, stručnjaka u oblasti hrane i pića, poseti sajam i iskoristi mogućnost neposrednog uvida u ponudu i tražnju tržišta Kazahstana i zemalja u regionu.

Srpske kompanije imaju značajnu prednost na kazahstanskom tržištu zahvaljujući Sporazumu o slobodnoj trgovini koji su Srbija i Kazahstan potpisali 2011. godine i koji srpskim kompanijama omogućava izvoz većine proizvoda srpskog porekla bez carina.
Troškove zakupa prostora od 68 metara kvadratnih i izgradnje štanda snosi SIEPA, a izlagači snose troškove participacije za učešće na sajmu u iznosu od 55.880dinara, koja obuhvata troškove dizajna kataloga izlagača, troškove upisa u sajamski katalog i elektronske medije, troškove vode, struje, internet na nacionalnom štandu i troškove održavanja štanda.
Izlagači samostalno organizuju i snose troškove puta, smeštaja i transporta eksponata.

Pravo na učešće na sajmu u okviru nacionalnog štanda imaju privredna društva, preduzetnici i poslovna udruženja koja se bave proizvodnjom gotovih i polugotovih proizvoda iz oblasti prehrambene industrije, industrije ambalaže za hranu i sadnog materijala.

Izvor: Tanjug

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar



<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">