Reklama

Predsednik Vlade Vojvodine dr Bojan Pajtić i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Goran Ješić, potpisali su i uručili 31 ugovor korisnicima bespovratnih sredstava, koja su u Pokrajinskom sekretarijatu namenjena za navodnjavanje povrtarskih kultura i plantaža voća, odnosno za investiranje u sisteme za navodnjavanje. Sredstva koja je Pokrajinski sekretarijat, preko konkursa, dodelio poljoprivrednicima iznose nešto više od 13,1 milion dinara.

„Zbog toga ćemo preko sedam milijardi dinara, samo ove godine, investirati u poljoprivredu. Poseban program namenjen je navodnjavanju, odnosno nabavkama sistema za navodnjavanje, koji podrazumeva do 50 odsto subvencija bespovratnih sredstava. Podstičemo naše poljoprivrednike da proizvode ekonomičnije i racionalnije, da proizvode više i da bolje zarade. Danas je dodeljeno preko 13 miliona dinara bespovratnih sredstava u okviru programa, čija je ukupna vrednost 175 miliona dinara. Nastavićemo sa ovim programom do kraja godine i pozivamo poljoprivrednike da mu se priključe“, rekao je Bojan Pajtić.

Potpredsednik Vlade Vojvodine i resorni sekretar Goran Ješić podsetio je da je reč o trećem krugu dodele bespovratnih sredstava, u okviru programa koji je usmeren na unapređivanje sisteme za navodnjavanje u pokrajini, ovoga puta namenjen malim poljoprivrednim proizvođačima – povrtarima i voćarima. Potpredsednik Ješić najavio je i značajne podsticaje, u visini od pet miliona evra, koji će preko Fonda za razvoj AP Vojvodine, ove godine biti namenjeni dugoročnim kreditima u oblasti prerađivačke i poljoprivredne industrije.

Izvor: Pokrajinski sekretarrijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">