Izvor: http://www.mpt.gov.rs

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede, dana 14. septembra 2011. godine, obišli su hladnjaču „Sirogojno kompani“ i prisustvovali sastanku sa kooperantima, proizvođačima malina.

Tom prilikom pomoćnik ministra Miloš Milovanović je rekao: „Danas smo prisustvovali sastanku između predstavnika hladnjače „Sirogojno kompani“ i njenih kooperanata proizvođača malina gde je uz dijalog i razumevanje za jedne i za druge pronađeno rešenje da se na osnovu ugovora koji su već zaključeni, akontna cena, koja je već isplaćenja proizvođačima za maline koje su isporučili ovoj kompaniji, poveća za 10 dinara. Ovo je dokaz da adekvatana komunkikacija daje rešenje koje stoji na raspolaganju svima.“

Milovanović takođe podseća da je juče održan sastanak sa predstavnicima ukupno osam udruženja proizvođača malina koje su kontaktirali predstavnici ministarstva i pozvali na sastanak u 17 časova u prostorije Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede.

„Apsolutno su netačne tvrdnje da su predstavnici proizvođača malina pozvani kod ministra Petrovića ili kod premijera Cvetkovića. Pozvani su u Ministarstvo poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede, bili su primljeni na sastanak gde smo im još jednom predočili rešenja koja stoje na raspolaganju i koja očigledno daju rezultat. I danas smo imali prilike da se uverimo u to i elaborirali smo o svim opcijama a neke od njih su uključene u zahtev poljoprivrednika“, rekao je Milovanović.

Rade LJubojević, vlasnik hladnjače „Sirogojno kompani“, nakon sastanka je rekao: „Firma „Sirogojno kompani” je malinu otkupljenu u 2011. godini isplatila u toku berbe kao i po završetku berbe, zaključno sa krajem avgusta. Isplaćena je cena koja je u skladu sa Pravilnikom o otkupu bila istaknuta na otkupnim mestima. Imajući u vidu da će uskoro biti zaključeni ugovori za prodaju maline „Sirogojno kompani“ će, nakon završetka potpisivanja, napraviti obračun prosečne izvozne cene i obavestiti svoje kooperante koju visinu doplate im donosi raspodela po principu 51% za poljoprivredne proizvođače i 49% za fabriku. Ovakva raspodela utvrđena je ugovorom između firme „Sirogojno kompani” i kooperanata i u potpunosti je poštovana i prethodnih godina. Prema svim pokazateljima, kooperantima firme “Sirogojno kompani” bi sa premijama trebalo da se isplati još 10 dinara za malinu roda 2011. godine“.

„Ministarstvo poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede je spremno, kao što i čini praktično dva meseca, da omogući dijalog između ove dve strane koji će uz razumna rešenja biti primenjen i kao konačni rezultat imati cenu za deset dinara višu od tržišne“, zaključuje Milovanović.

Požega, Miloš Milovanović pomoćnik ministra poljoprivrede i trgovine, komentar na optužbe Terzića povodom sinođnjeg sastanka predstavnika Ministarstva i Unije malinara.

Požega, Miloš Milovanović pomoćnik ministra poljoprivrede i trgovine, o posredovanju Ministarstva i dogovoru između Unije malinara i hladnjačara i nastavku razgovora.

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">