Predstavnici Privredne komore Beograda i delegacija istaknutih privrednika, preduzetnika, predstavnika instituta i profesora Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Beogradu posetili su XII Međunarodni poljoprivredni sajam “INTERAGRO” u Bijeljini i uzeli učešće kao gosti na štandu Privredne komore Vojvodine, koja je ove godine i partner sajma. Delegaciju je predvodio gospodin Predrag Ćurčić, potpredsednik Privredne komore Beograda, koji je na otvaranju sajma istakao zanačaj učvršćivanja poslovnih kontakata privrednika u regionu, a sve u cilju povećanja izvoza srpskih proizvoda u Republiku Srpsku i uvećanja robne razmene između dva tržišta. Sajam poljoprivrede u Bijeljini je prerastao u prepoznatljivo mesto susreta ponude i tražnje, mesto za neposrednu komunikaciju svih zainteresovanih, prezentaciju novih proizvoda i usluga, upoznavanje sa novim trendovima i tehnologijama, razmenu iskustva i utvrđivanje pravaca daljeg razvoja agrara. Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik otvorio je Međunarodni poljoprivredni sajam „INTERAGRO“ u Bijeljini i najavio da će vlast i u narednim godinama ulagati u razvoj poljoprivrede kao osnove za razvoj Republike Srpske, i podsetio da je od 2006. godine, direktno u poljoprivredu uloženo više od 600 miliona KM i najavio nove velike projekte poput navodnjavanja, odvodnjavanja, odbrane od poplava i visokih voda, kao i dalje subvencije za poljoprivredu.

Ovim povodom pohvalio je dobru saradnju Republike Srpske i Srbije pokazanu i na ovom sajmu i pozvao poljoprivrednike i prerađivače da zajedničkim naporima i u saradnji sa lokalnim i republičkim vlastima rade na razvoju intenzivne proizvodnje i stavaranju vlastitih brendova. Na 6.000 metara kvadratnih izložbenog prostora na Agrotržnom centru predstavljeno je 120 izlagača iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije, Slovenije, Austrije, Češke, Italije i Nemačke. Organizator sajma je preduzeće „Grad“ Bijeljina, a pokrovitelji su Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH i grad Bijeljina.

Izvor: kombeg.org.rs

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">