Izvor: PKS

Na 78. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu ocenjivan je kvalitet poroizvoda u 30 robnih grupa, a uručeno je 27 šampionskih pehara i 22 priznanja ,,Najbolji u agrobiznisu“. Najviša priznanja dobijena na sajmu uručivao je i predsednik PKS Miloš Bugarin.

U Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu uručena su najviša priznanja za kvalitet proizvoda na 78. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu. Ocenjivan je kvalitet proizvoda u 30 robnih grupa, a uručeno je 27 šampionskih pehara i 22 priznanja ,,Najbolji u agrobiznisu“. Velike šampionske pehare uručili su ministar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Srbije Dušan Petrović, predsednik Privredne komore Srbije Miloš Bugarin i potpredsednik Vlade Vojvodine Ištvan Pastor.

Veliki šampionski pehar s titulom apsolutnog šampiona Novosadskog sajma pripao je kompaniji ,,Agroživ“ a.d. Pančevo za izložene kolekcije roditeljskih parova kokoši teških linijskih hibrida u odgoju i eksploataciji, kao i za kolekciju izloženih brojlerskih pilića različitih uzrasta. Pored ,,Agroživa“ veliki šampinski pehar s titulom apsolutnog šampiona pripao je i Zoranu Turakoviću iz Surduka za grlo lipicanrske rase 27 Maestoso Trompeta, firmi Union MZ iz Požarevca za izložene nerastove rase veliki jorkšir, švedski landras, pijetren, durok i kombinacije F1, kolekciju tovljenika i krmaču s prasićima. Dobitnik najvišeg priznanja je i Ivan Miljković iz Šapine za izložene kolekcije ovaca vitemberg rase, Miloradu Čuletiću iz Obrovca priznanje je pripalo za izložene kolekcije ovaca, ovna i priplodnog podmlatka i Radoslavu Marinkoviću iz Dedine za izložene kolekcije koza i priplodnog podmlatka rase alpska.

U ovoj godini zemlja partner Novosadskog sajma bio je Portugal, a za narednu godinu dogovoreno je da to bude Austrija. Ponosni smo što će Austrija biti zemlja partner velike manifestacije kakav je Međunarodni poljoprivredni sajam. Predstavićemo naša iskustva u organskoj proizvodnji hrane, uzgoju stoke i proizvodnji hrane za stoku, kao i raznolikost naše ishrane, navodi zamenik ministra poljoprivrede Austrije Edit Klauzer. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu je jedna od tri najveće manifestacije ove vrste u Evropi.

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">