Izvor: BLIC

Investicioni fond Salford, u čijem sastavu je Denjub fuds grupa, očekuje da bi kompaniju Imlek mogao da proda sredinom sledeće godine, izjavio je danas generalni direktor Denjub fuds grupe Slobodan Petrović.

„U ovom trenutku razgovaramo sa dva potencijalna kupca“, rekao je Petrović agenciji Beta, ali nije želeo da navede o kojim kompanijama se radi.

U Salfordu, kako je naveo, „očekuju finalizaciju prodaje u prvoj polovini naredne godine“, što je uslovljeno samim pregovorima, ali i radom nekoliko komisije za zaštitu konkurencije koje u Srbiji i još tri zemlje regiona, gde Imlek ima preduzeća, treba da odobre preuzimanje.

Petrović je istakao da u Salfordu ne očekuju povlačenje potencijalnih kupaca zbog najave novog talasa krize, jer njeni efekti, kako je dodao, ne liče na veliki udar iz 2008. godine.

Istakao je da će se kriza ipak odraziti na prodajnu cenu koja bi mogla da bude niža za pet do 10 odsto, što će imati uticaj na „veliki sistem koji ima 450 miliona evra prihoda godišnje“.

On je podsetio će Salford, koji poseduje i većinski deo Subotičke mlekare, Bambi banata i „Knjaz Miloša“, iz poslova u Srbiji izlaziti pojedinačno.

„Sa nekim kompanijama smo na početku prodaje. Dali smo dokumentaciju potencijalnim kupcima i obavestili smo ih o našoj nameri“, rekao je Petrović preciziravši da se već razgovora o prodaji Bambi Banata, ali ne Mlekare Subotica.

„Knjaz Miloš“ je poslednja kompanija čija je prodaja pokrenuta, kazao je on, navodeći da „tu još nema nikakvog odziva i ne zna se kakav će biti“. Prema njegovim rečima, Salford je zadovoljni ulaskom na srpsko tržište, jer ulaganja neće napraviti gubitak.

„Globalno ćemo biti pozitivni, ali to neće biti spektakularni profiti ili rezultati, uglavnom zbog dve krize koje su se desile“, rekao je Petrović, dodavši da će u gubitku biti verovatno sa „Knjaz Milošem“.

Petrović je kazao da „prodaja ne znači totalno povlačenje Salforda iz Srbije“.
Direktor Denjub fuds grupe je rekao da u Salfordu nisu odustali od novog ulaganja u Srbiju, ikao je proces oko utvđjivanja monopola na tržištu mleka i tretman prema kompaniji Imlek, uticao na razmišljanja o sigurnosti poslovanja i nezavisnosti sudstva u Srbiji.

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">