Sremska privredna komora danas je objavila rang listu najboljih poljoprivrednika regiona u okviru 38. takmičenja u biljnoj i stočarskoj proizvodnji u 2011.

U proizvodnji kukuruza na površini do tri hektara za pobednika je proglašen Jovan Makitanović iz Kuzmina, koji je ostvario prosečan prinos po jedinici površine od 13.992 kilograma.

Pobednik u proizvodnji te kulture na površini od preko tri hektara je Martin Domonji Lakatoš iz Stare Pazove. Ovaj poljoprivrednik postigao je prosečan prinos po hektaru od 14.557 kilograma.

Najbolji prinos u proizvodnji šećerne repe u kategoriji takmičara s površinama do tri hektara imao je Vojislav Korica iz Laćarka. Korica je u uzgoju te industrijske kulture postigao prosečan prinos po jedinici površine od 94.080 kilograma.

Radoslav Mededović iz Martinaca pobednik je u kategoriji takmičara u proizvodnji šećerne repe na površini vecoj od 3 hektara. On je postigao prosečan prinos od 83.220 kilograma po jedinici površine.

Pobednik u proizvodnji suncokreta na površini do 3 hektara je Mile Budanovcanin iz Golubinaca, s prinosom od 4.799 kilograma po jedinici površine.
Golubincan Srdan Kovacevic najuspešniji je u uzgoju te uljarice na površinama od preko 3 hektara. On je ostvario prinos suncokreta od 3930 kilograma po hektaru.

Takmicenje u proizvodnji soje na površini do tri hektara proteklo je u znaku Janike Buzaša iz Malih Radinaca. Buzaš je ostvario prinos te uljarice od 4.580 tona po jedinici površine.

Najbolji proizvođac soje u Sremu, kada je rec o površinama od preko 3 hektara, je Vlada Stojcevic iz Budanovaca. Stojcevic je postigao prinos od 4.400 tona po hektaru.

Pobednik u proizvodnji lubenica je Slobodan Živanovic iz Golubinaca. On je ostvario rod bostana od 85 hiljada kilograma po hektaru.
U proizvodnji paradajza šampion je Tihomir Bojanic iz Calme, s prinosom od 60.690 kilograma po hektaru.

Najbolji u uzgoju duvana je Savo Tubic iz Golubinaca, koji je postigao rod te industrijske biljke od 2.403 kilograma po jedinici površine.
U proizvodnji grožđa trijumfovao je Erdevican Dragan Trivanovic. Ovaj poljoprivrednik imao je u prošloj godini rod grožđa od 12.074 kilograma po hektaru.

Šampion u proizvodnji krušaka je Mladen Micaševic iz Iriga, s rodom od 16.500 kilograma po hektaru.

Irižanin Đorđe Maric pobednik je u proizvodnji bresaka. Maric je ostvario rod te vocke od 31.800 kilograma po hektaru.

Rekorder u uzgoju tovnih svinja je Bora Šuljmanac iz Lacarka. On je u 2011 proizveo 123.552 kilograma svinjskog mesa. U proizvodnji prasadi šampion je Jelena Beukovic iz Žarkovaca.Ona je u prošloj godini proizvela 1.403 kilograma prasadi.

Šampion u proizvodnji mleka je Marko Milosavljevic iz Novih Karlovaca. Milosavljevic je lane proizveo 271.273 litre mleka.
Proglašeni su i najveci robni proizvodaci Srema u 2011.

U proizvodnji kukuruza pobednik je Pavle Nenadovic iz Vognja, koji je ubrao 1.846.07 kilograma ,,žutog zlata,,.
Midrag Lazic iz Golubinaca najveci je robni proizvođač, kada je rec o šecernoj repi, s proizvodnjom od 43. 492.500 kilograma.
Pavle Nenadovic pobednik je i u proizvodnji soje, s ostvarenim rodom od 205.713 kilograma.

Priznanja šampionima brazde bice urucena na svetkovini u Gradskoj skupštini u Sremskoj Mitrovici 24. februara.

Izvor: http://www.dnevnik.rs

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">