Mlekara Subotica, lane je zabeležila rast poslovanja, mereno po ostvarenoj realizaciji i krajnjem rezultatu, objavila je Sinteza invest grupa pozivajući se na izveštaje Beogradske berze.

Poslovni prihod ove mlekarske industrije, koja posluje u okviru kompanije Salford, porastao je na 3,6 milijardi dinara, ili 10,3 odsto na godišnjem nivou, dok je prodaja činila gro prihoda uz rast nivou od 6,6 procenata u odnosu na 2010.

Poslovni dobitak kompanije ipak je pao za petinu kao posledica skupljih sirovina u protekloj godini.

Izostanak ostalih rashoda i nešto viši finansijski prihodi doprineli su da krajnji rezultat Mlekare Subotica bude skoro šest puta bolji u odnosu na 2010.

Neto dobit ove mlekare iznosila je 258,5 miliona dinara, navela je Sinteza na svojoj internet strani.

Početkom februara, Salford je objavio da je sklopio sa Campinom memorandum o prodaji Imleka i Mlekare Subotica, a prema čelnicima ove investicione kompanije sporazum bi trebalo da bude sproveden u roku od tri do šest meseci, navedeno je na sajtu Sinteza invest grupe.

Akcije Mlekare Subotica posle objave o skorom preuzimanju, dostizale nivo i od 1.998 dinara, da bi potom usledio pad njihove vrednosti.

Po ceni od 1.700 dinara, tržišna kapitalizacija Subotičke mlekare iznosi 3,9 milijardi dinara (35,2 miliona evra).

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">