Reklama

U svim aktivnostima iz oblasti Udruženja komunalnih delatnosti Privredna komora Srbije se pokazala kao neophodna institucija

Upravni odbor Udruženja vodovoda i kanalizacije Srbije, na sednici održanoj u Privrednoj komori Srbije, analizirao je i prihvatio izveštaj o radu Udruženja u godini koja je na izmaku, kao i program rada za 2013. godinu. Kako je ocenjeno Udruženje vodovoda i kanalizacije Srbije, bavilo se uvek aktuelnim problemima u ovoj oblasti, pravovremeno su analizirane zanimljive teme, dakle, sve je bilo prema ranije utvrdjenom planu, ali se uvek pravovremeno reagovalo i na ono što život nameće. Tako je ocenjeno da je, izmedju ostalih, veoma dobro organizovan stručni skup o na temu: Javno – privatno partnerstvo u javno – komunalnim preduzećima sa iskustvima iz Regiona, koji je održan u Nišu. Uspešno je organizovana i zajednička sednica Udruženja vodovoda i kanalizacije Srbije i Odbora Udruženja za komunalne delatnosti PKS, kao i niz drugih skupova koji su organizovani zajedno sa Udruženjem za tehnologiju voda i sanitarno inžinjerstvo koje je takodje sekcija Grupacije vodovoda i kanalizacije Udruženja za komunalne delatnosti Privredne komore Srbije.

Ovakav kontinuitet rada nastaviće se i u sledećoj godini, a Udruženje kao stručna asocijacija članica, čija je osnovna delatnost snabdevanje vodom i kanalisanje naselja kao i zaštita neophodnih vodnih resursa, ima programske ciljeve koji su definisani osnivačkim aktom Udruženja, zaključeno je na sednici. Tako je programom rada Udruženja definisana poslovna politika i plan razvoja za sledeću godinu. Na sednici je izmedju ostalog istaknuto, da se poslovna politika Udruženja temelji na razvojnoj politici članica (odnosno njihove delatnosti) i realnim mogućnostima Udruženja da se u složenim ekonomskim uslovima realizuju postavljeni ciljevi i programski zadaci. Posebno je bilo reči o formiranju i razvoju informativnog sistema u okviru Udruženja, razvoju tehničko – tehnološke oblasti, medjunarodnoj stručnoj saradnji i izdavačkoj delatnosti kao i učešću na sajamskim manifestacijama.

Učestvujući u raspravi, sekretar Udruženja za komunalne delatnosti Privredne komore Srbije Branimir Ljumović predočio je šta novo i bitno za ovu delatnost donosi Zakon o javnim preduzećima. Pored toga, on je ukazao na činjenicu da je beogradski ,,Sajam voda“ postao brend. U svim ovim aktivnostima Privredna komora Srbije se pokazala kao neophodna institucija. Veoma je značajno što su baš naše aktivnosti dale pun doprinos zaustavljanju privatizacije vodovoda i kanalizacije u zemlji. To je pokazalao da dobro organizovani kroz jedinstveno delovanje možemo da se odupremo neprihvatljivim tendencijama.

Savetnik u Udruženju komunalnih delatnosti Privredne komore Srbije Tatjana Ercegović – Petrić prisutne je upoznala sa radom medjunarodne federacije vodovoda i kanalizacija Evrope EUREAU u tekućoj godini. Zahvaljujući članstvu Privredne komore Srbije u EUREAU predstavnici vodovoda i kanalizacija Srbije direktno učestvuju u radu Komisija EUREAU i imaju pristup svim aktuelnim informacijama iz ove oblasti na evropskom nivou.

Izvor: PKS

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">