Reklama

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Goran Knežević sastao se, dana 20. novembra 2012. godine, sa direktorom agro-biznis sektora Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) gospodinom Žil Metetalom, u prostorijama resornog ministarstva.

Na sastanku, ministar Knežević je gospodinu Metetalu predstavio agrarnu politiku Srbije, aktivnosti resornog ministarstva kao i mere obuhvaćene Nacrtom Zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju kojima se stvara stabilnost, predvidivost, omogućavaju investicije, unapređuje konkurentnost i obezbeđuje viši nivo usaglašenosti sa propisima Evropske unije.

Ovom prilikom, ministar Knežević i gospodin Metetal razgovarali su i o započetim projektima koje EBRD sprovodi u Srbiji u oblasti finansiranja privatnog agro-biznis sektora kao i o tehničkoj saradnji između dve institucije, koja ima za cilj unapređenje poslovanja u našoj zemlji i stvaranje povoljne klime za potencijalne investitore u ovoj oblasti.

Ministar Knežević je naglasio važnost saradnje Evropske banke za obnovu i razvoj i malih i srednjih poljoprivredno-prehrambenih preduzeća, napomenuvši da će se naredne zajedničke aktivnosti ministarstva i EBRD-a bazirati na daljoj izradi Nacrta zakona o predžetvenom finansiranju, unapređenju politike kvaliteta (zaštita geografskog porekla), razvijanju sistema javnih skladišta i sličnim poslovima.

Izvor: http://www.mpt.gov.rs/

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">