Reklama

Na jubilarnom 80. međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu Nacionalno udruženje Serbia Organika uz pokroviteljstvo Ministarstva poljoprivrede, predstaviće svoje članove, učesnike organske proizvodnje po treći put za redom, sa preko 35 učesnika:poljoprivrednih gazdinstava, proizvođača, preradjivača, distributera, sertifikacionih kuća, instituta, centara za organsku proizvodnju kao i ostalih lokalnih i regionalnih udruženja.

Izložba organske proizvodnjeće biti predstavljena u hali 4, a zainteresovani posetioci moći će pored direktnog kontakta sa proizvodjačima da se, na štandu Serbia Organika-e informišu o organskoj proizvodnji, o koracima koje treba preduzeti na putu do sertifikata, gde se mogu nabaviti organski proizvodi, kako se prepoznaju,a takođe će moći da kupe i literatutu o organskom gajenju povrtarskih, ratarskih i voćarskih kultura.

Posebno bismo naglasili učešće našeg najstarijeg udruženja organskih proizvođača „Terras”iz Subotice i „Vitas” iz Rume.

Na sajmu će se predstaviti poljoprivredna gazdinstva koja su vodeća u proizvodnji povrća, ali i drugih proizvoda: „Mamužić” iz Ljutova, „Vozar” iz Kisača, „Stojanović” iz Kikinde, „Šokšić” iz Zrenjanina, „Farago” iz Oroma kod Kanjiže, ,„Grujičić” iz Pambukovice kod Uba, „Čikoš” iz Tatovog sela, „Maksimović” iz Zrenjanina, „Stanimirov” iz sela Nadalj kod Srbobrana, „Kračunjel“ iz Dupljaje koje se bavi uzgajanjem organske stoke i živine i gazdinstvo „Koluvija“ iz Stare Pazove.

Posetoci Sajma uživaće u sokovima koje proizvodi „Zdravo Organic“ iz Selenče, nerafinisanim uljima, namazima, kandiranom voću i velikom broju vrsta sirćeta ”Suncokreta” iz Hajdukova, proizvode od aronije će predstaviti „Conimex” iz Beograda, „Aronija Vita“ iz Stare Pazove, i Winners Health & Invest iz Jagodine, „Repro trade” iz Novog Sada će predstaviti integralnu testeninu, kornflex i mešavine brašna, „Beyond” proizvode od organske soje, „Coja-promet“ iz Aleksinca će predstaviti sušeno voće i pečurke, „Pčelinjak Kovačević” proizvode od meda, a proizvode od heljde, heljdino brašno i jastuke punjene heljdinim ljuspicama, Jekoslav Purić i firma „Agro Zlatar“ iz Nove Varoši.

Sa nezagađenih i zaštićenih terena stižu nam čajevi koje proizvodi firma „Eko Life MD Plus“ iz Gadžinog Hana.

Među distributerima organskih proizvoda ističu se „Beyond“ iz Niša, i „Bio Špajz“ iz Beograda sa velikom ponudom žitarica, mahunarki i čajeva, kao i „Dimitri trade com” sa zanimljivim proizvodima od konoplje.

Među učesnicima će biti proizvođači i distributeri sredstava za oplemenjivanje zemljišta i ishranu biljaka, sredstava za zaštitu bilja u organskoj proizvodnji, kao i proizvođači organskih semena: „Agrounik” iz Beograda,“Institut za povrtarstvo“ iz Smederevske Palanke, „Arum” iz Deča i „Superior“ iz Velike Plane.

Više o kontroli i serifikaciji u organskoj proizvodnji moći ćete da saznate od predstavnika sertifikacione kuće „Organic Control System“ iz Subotice.

Instituti „Tamiš” sa poljoprivrednom stručnom službom i „Institut za povrtarstvo“ iz Smederevske Palanke takođe će učestvovati na Izložbi organske proizvodnje, a svoj edukativni program predstaviće i Univerzitet Educons iz Sremske Kamenice i njihov Fakultet ekološke poljoprivrede.

Ovim putem pozivamo sve proizvođače, potrošače i sve druge koji su zainteresovani da saznaju nešto više o organskoj proizvodnji i proizvodima da nam posete u Hali 4 Novosadskog sajma.

Izvor: Serbiaorganica

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">