Reklama

Vlada Srbije će uvesti recipročne mere prema Makedoniji i razmotriti ograničenje uvoza makedonskog vina i paradajza, ukoliko za deset dana ne bude rešen problem ograničenja izvoza iz Srbije brašna i pšenice u tu državu.

Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Goran Knežević usaglasili su jutros redosled mera koje će biti sprovedene povodom odluke makedonske vlade da ograniči uvoz pšenice i brašna iz Srbije, rečeno je Tanjugu u Vladi Srbije.

Ljajic je Sekretarijatu CEFTA već uputio pismo sa hitnim zahtevom za vanrednom sednicom ovog tela povodom uredbe makedonske vlade, kojom je prekršen CEFTA sporazum i ukoliko u narednih deset dana ne bude razrešen ovaj problem, Vlada Srbije ce uvesti mere reciprociteta prema Makedoniji.

Kako saznaje Tanjug, u tom slučaju će biti razmotreno ograničenje uvoza makedonskog vina i paradajza, a nadležne službe u Ministarstvu spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija i Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede već rade na pripremi takve mere.

„Vlada Srbije svesna je i loših strana takve odluke, ali smo u interesu naše privrede prinuđeni da je donesemo, obzirom da Makedonija već četvrtu godinu za redom, ograničenjem uvoza pšenice i brašna iz Srbije, na najdirektniji način krši CEFTA sporazum“, rečeno je Tanjugu.

Izvor: Tanjug

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">