Reklama

U Moskvi u ponedeljak, 17. septembra 2012. godine, počinje najveći jesenji sajam prehrambene industrije na svetu. Na dva nacionalna štanda Srbije predstavlja se 21 domaća kompanija i jedno udruženje.

Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA) po sedmi put organizuje nastup srpskih preduzeća na sajmu prehrane „World Food“ u Moskvi, koji se održava od 17. do 20. septembra 2012. godine. Cilj nastupa na ovom sajmu je promocija i povećanje izvoza srpske prehrambene industrije na tržište od 140 miliona ljudi, koje 40% svojih potreba za hranom zadovoljava iz uvoza (više od 50% mesa i mlečnih proizvoda Rusija uvozi). Zahvaljujući Sporazumu o slobodnoj trgovini, izvoz srpskih prehrambenih proizvoda u Rusiju svake godine raste (u 2011. godini zabeležen je rast od približno 40%), te ona predstavlja veoma značajno izvozno tržište za našu zemlju.

Ove godine Srbija se predstavlja sa svojim proizvodima na ukupnoj površini od 227m2 i to na dva nacionalna štanda – Voće i povrće, paviljon br. 2, štand C601 (165m2 ) sa sledećim kompanijama: „Agrar Komerc“, „Agroprom Com“, „Coolfood“, „Duga Fruit“, „Frigonais“, „Fruvela“, „Fruit Land“, „ITN“, „Jugprom“, „PIK Južni Banat“, „Planten“, „Satrade“, „Sicoberry“ i „Strela“ i – Meso i vezane industrije, paviljon br. 1, štand A203 (62m2 ), na kome će se predstaviti sledeće firme: „Zlatiborac“, „Pajić Company Group“, „Carnex“, Klanica, prerada mesa i trgovina „Nedeljković“, „Nacionalna asocijacija prerađivača mesa Srbije“, „Natural Planet“, „Magic Fruits Land“ i „Cmana“. Na prošlogodišnjem nastupu 20 srpskoh kompanija je ostvarilo oko hiljadu kontakata, a samo za vreme trajanja sajma dogovoreno je više izvoznih poslova u ukupnoj vrednosti od 27 miliona evra.
„World Food Moscow“ je vodeći međunarodni sajam iz oblasti prehrambene industrije na tržištu Rusije i zemalja bivšeg Sovjetskog Saveza, koji se već 20 godina održava jednom godišnje u Moskvi, u sajamskom prostoru Ekspocentar. U 2011. godini, na površini od približno 25.000m2 svoje proizvode je predstavilo 1.420 izlagača iz 65 zemalja. Tokom četiri dana, sajam je obišlo 44.971 specijalizovanih kupaca i distributera, koji su za cilj imali pronalazak novih dobavljača. Sajam čini nekoliko tematskih celina odvojenih po paviljonima – voće i povrće, mleko i mlečni proizvodi, meso i riba, konditorski proizvodi, čaj i kafa.

Izvor: SIEPA

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">