Izjavio ministar Glamočić na Trećem poljoprivrednom forumu „Hrana za Evropu“

„Agroprivreda predstavlja veliki razvojni potencijal Srbije i naš je zadatak da doprinesemo njegovom što boljem iskorišćenju i unapređenju“, rekao je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede prof. dr Dragan Glamočić na otvaranju Trećeg poljoprivrednog foruma „Hrana za Evropu – investirajmo u agroprivredu Srbije“ u Subotici.

„Naš cilj je da srpski agrar postane najplodonosnija oblast privrede naše zemlje, privlačan teren za domaće i strane direktne investicije i mesto za razvoj agrobiznisa i ekonomije u celini“, istakao je ministar Glamočić.

On je naglasio da kroz agrarnu politiku ministarstvo intenzivno radi na motivisanju i edukaciji poljoprivrednika kako bi se povećali prinosi i unapredila ukupna poljoprivredna proizvodnja.

„U centar zalaganja stavljamo gazdinstvo koje je spremno da jača i da podigne proizvodnju ukrupnjavanjem poseda, nabavkom mehanizacije i primenom savremenih agrotehničkih mera“, rekao je ministar Glamočić i dodao da poljoprivrednici moraju biti spremni za mnogo veću konkurenciju u procesu pristupanja EU.

Ministar je naveo da su našoj poljoprivredi neophodna kapitalna i tekuća ulaganja u primarnu proizvodnju, prerađivačku industriju, skladišne, prodajne i distributivne kapacitete, kao i u infrastrukturu.

„Sebi smo postavili visoke ciljeve, ali smo sigurni da ćemo uspeti da povećamo produktivnost i efikasnost, unapredimo i iskoristimo izvozni potencijal, modernizujemo proizvodnju a bezbednost hrane i prehrambenu sigurnost podignemo na najviši nivo“, saopštio je ministar Glamočić.

On je dodao da je potrebno raditi još bolje i predanije kako bi se agrar revitalizovao, bruto domaći proizvod porastao a konkurentnost proizvoda podigla na viši nivo.

„Činimo sve što je potrebno da domaćem agrobiznisu donesemo dugo očekivan procvat. Mi smo zemlja visoke poslovnosti, pogodno tlo za ulaganja, pouzdani smo partneri i kolege od poverenja“, zaključio je ministar Dragan Glamočić.

Izvor: mpt.gov.rs

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">