Reklama

Proizvođači opreme za poljoprivrednu proizvodnju i prehrambenu industriju iz Srbije izlagali su na 13. međuregionalnoj izložbi u Kurskoj oblasti Ruske Federacije, a istaknutim pojedincima dodeljena su priznanja sajma

Na 13. međuregionalnom sajmu „Kurska korenska izložba 2013“ Srbiju su predstavljali Institut za primenu nauke u poljoprivredi iz Beograda, Institut za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada i Asocijacija srpskih proizvođača opreme za poljoprivrednu proizvodnju i prehrambenu industriju iz Beograda. Posetu, ralizovanu na poziv administracije Kurske oblasti Ruske Federacije, i nastup srpskih firmi na sajmu koordinirao je Milun Savić, predsednik Grupacije proizvođača opreme za poljoprivrednu proizvodnju i prehrambenu industriju koja radi u okviru Uruženja za metalsku i elektro industriju PKS.

Predstavnici Srbije posetili su u Kursku naučno-istraživački institut, specijalizovan za poljoprivredu i proizvodnju hrane i sa domaćinima razmenili iskustva, a obišli su i ogledna polja zasejana hibridima kukuruza, soje i pšenice koje je isporučio Institut za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada. Institut za primenu nauke u poljoprivredi iz Beograda potpisao je sa Instituom iz Kurska sporazum o saradnji u oblasti primenjenih istraživanja u poljoprivredi.

Za uspešnu dosadašnju saradnju, gubernator Kurske oblasti A.N. Mihailov dodelio je priznanja dr Snežani Janković iz Institut za primenu nauke u poljoprivredi iz Beograd, Slobodanu Cvetkoviću iz Instituta za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada i Milunu Tasiću iz Asocijacija proizvođača opreme za poljoprivrednu proizvodnju i prehrmbenu industriju iz Beograda.

Izvor: PKS

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">