Domaći džem od pomorandže „Bakina Tajna“ osvojio je bronzanu nagradu na najprestižnijem svetskom festivalu marmelade – Dalemain u Velikoj Britaniji, Kumbrija, saopštila je kompanija „Fudlend“.
Džem „Bakina Tajna“ jedini je proizvod iz Srbije koji se našao u konkurenciji od 700 proizvođača iz svih krajeva sveta.

Osvojivši nagradu, džem proizveden u Srbiji dobio je specijalnu promotivnu nalepnicu za kvalitet i našao se na prestižnoj listi najboljih proizvoda iz sveta.

Sudije iz Velike Britanije ocenile su džem od pomorandže Bakina tajna, čije je učešće podržao čuveni trgovinski lanac „Fortnum&Mason“, najvećom ocenom za izgled i aromu.

„Ukus je jak, sa bogatom aromom pomorandže“, zaključeno je u obrazloženju nagrade.

Festival je po deveti put organizovala britanska kuća „Dalemain & Fortnum & Mason“, na čuvenom imanju Daleman u oblasti Kumbrija, poznatoj po dugoj tradiciji proizvodnje kvalitetne marmelade.

Festival je postao najznačajniji događaj na kome se okupljaju svi svetski proizvođači marmelada, a ove godine za učešće je pristiglo više od 2.000 tegli marmelada.

Među pristiglim ukusima našli su se: limun i med, pomorandža i viski, limun i šampanjac, limun, kruška i vanila, pomorandža i čokolada, pomorandža, limun i đumbir.

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">