Reklama

Predsednk Udruženja odgajivača goveda centralne Srbije Milija Palamarević je, posle razgovora sa ministrom poljoprivrede Aleksandrom Martinovićem, rekao da stimulativne mere u govedarstvu treba da doprinesu obnovi stočnog fonda, ali da je za to potreban period od, najmanje dve godine.

Na sastanku su bili i predstavnici Udružena proizvođača mleka Mačvanskog okruga i Udruženja odgajivača goveda rase „limuzin“.
„Tražili smo da se očisti registar goveda i uklone netačni podaci, da se napravi plan za oporavak stočarstva i podigne subvencija za junice, prvotelke sa 40.000 na 150.000 dinara“, rekao je Milija Palamarević.

Naveo je da treba definisati šta je poljoprivredni proizvođač i da ne može isti status i podsticaje da dobija i pravnik, advokat ili neko treći, kome poljoprivreda nije prioritetna delatnost.

Dodao je da je jedan od zahteva bio i da se napravi regionalizacija kako iste iznose subvencija ne bi dobijali poljoprivrednici u ravnoj Vojvodini i u brdsko-planinskom području.

Tražili su, takođe i da se podstiču investicije mladih poljoprivrednih proizvođača, kao i da se prekontrolišu otkupljivači mleka, koji su počeli da smanjuju cene od dva do šest dinara po litru.

„Martinović je zahteve primio k’ znanju“, rekao je Palamarević.

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">