Mlekara Subotica je prva domaća mlekarska industrija sa dozvolom za izvoz u zemlje Evropske unije.

Nakon što je u novembru 2010. godine Mlekara Subotica postala prva mlekara u Srbiji sa dozvolom za izvoz proizvoda na tržište Evropske unije, ovo preduzeće svakog meseca izvozi pet odsto svog prometa, odnosno 50 tona proizvoda na tržište EU. Milan Grujić, generalni direktor Mlekare Subotica za „Dnevnik” objašnjava da se proizvodi subotičke Mlekare na evropsko tržište plasiraju preko distributera.

U Sloveniji smo pozicionirani u svim velikim lancima, poput Mercatora, Tuša, Špara… Moram da priznam da proces dobijanja dozvole za izvoz u zemlje Evropske unije nije ni malo jednostavan – postoje brojni zahtevi koji prethodno moraju biti ispunjeni. Posebno smo ponosni što smo prvi u zemlji dobili dozvolu za izvoz i što naši proizvodi danas mogu da se kupe u svim većim gradovima širom EU. Na policama marketa u Austriji, Holandiji i Francuskoj mogu se naći subotički „zdravo” jogurt, kajmak, pavlaka, krem maslac, beli sir itd. Dalji pregovori su u toku, te očekujemo da ćemo od jeseni dodatno povećati količine prodaje na tržište Evropske unije kaže Grujić.

Pored izvozne dozvole za EU, Mlekara Subotica ispunjava i druge visoke standarde, kao što su: ISO 9001, HACCP, BRC, Halal, ISO 14001 i IFS. Kompanija posluje u sastavu Danube Foods grupe koja je investirala u modernizaciju proizvodnih pogona, sirovinsku bazu i kvalitet sirovog mleka, automatizaciju proizvodnih linija, rashladne uređaje za trgovinske lance.

Izvor: Rast.rs

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">