Ambalaža za proizvode „Bakina tajna“ našla se na sedmom mestu u svetu po kvalitetu dizajna u 2012. godini. Prema sajtu buzzfeed.com, srpski brend organske hrane obeležio je svetski dizajn u prethodnih godinu dana. To znači da je srpska prehrambena industrija na dobrom putu, ako se prisetimo predstavnika danske kompanije koji je rekao da je prepreka za uvoz izvrsne srpske hrane – očajna ambalaža!

Direktor danske firme „Balanced food“ nedavno je rekao da su zainteresovani da uvoze srpski kozji sir, voće i povrće, ali samo ako popravimo pakovanje. U skandinavskim zemljama, kako kažu, loše pakovanje ne prolazi. Da srpske firme mogu i bolje pokazao je status ambalaže „Bakine tajne“, a dizajneri su ranije upozoravali da neki domaći proizvođači namerno pakuju robu u ružniju ambalažu, da kupci ne bi mislili da je ona skupa (povezuju jeftinu robu sa ružnim pakovanjem).

Stručnjaci smatraju da bi se mnogi naši proizvodi bolje prodavali kad bi imali praktičnije pakovanje. Međutim, većina srpskih proizvođača u to ne ulaže, pa ambalažu i dalje prave na 30 godina staroj opremi.

Tegle i staklene flaše sa finim etiketama u kojima se nalaze proizvodi „Bakine tajne“ našli su se u prvih deset „najkul“ pakovanja hrane, na više inostranih sajtova specijalizovanih za grafički dizajn.

Izvor: http://www.vesti-online.com

Odgovor na: Tegle za “Bakinu tajnu” najlepše na svetu

Napišite komentar


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">