Kompanija Tetra Pak, svetski lider u proizvodnji rešenja za preradu i pakovanje hrane, ostvarila je tokom 2012. godine neto prihod od prodaje u iznosu od 11.16 milijardi evra.

Ovaj rezultat predstavlja porast prihoda za 4,3 % u odnosu na 2011. godinu u uporedivim okolnostima.

Kompanija je prodajom rešenja za pakovanje hrane ostvarila neto prihod od 9,87 milijardi evra za godinu dana, čime se prihod uvećao za 4,2 % u poređenju sa 2011. godinom (u uporedivim okolnostima).

Dobar rast prihoda, zabeležen je u Južnoj i Jugoistočnoj Aziji, Centralnoj i Južnoj Americi, Severnoj Americi, Istočnoj Evropi i Centralnoj Aziji, dok je čak dvocifren rast zabeležen na Bliskom istoku i području subsaharske Afrike.

Prodajom rešenja za preradu hrane, Tetra Pak je dostigao 1,29 milijardi evra neto prihoda, što predstavlja, rast od 5,2% u odnosu na prethodnu godinu (uporedivi uslovi). Dvocifreni rast u ovoj oblasti, kompanija je zabeležila u Severnoj Evropi, Južnoj i Jugoistočnoj Aziji, Centralnoj i Južnoj Americi kao i na području subsaharske Afrike.

„Ekonomska situacija je i dalje teška, pri čemu je rast sporiji nego ranije, posebno u Kini i Brazilu, našim najbrže rastućim tržištima. Morali smo da donesemo neke teške odluke u proteklih godinu dana, kako bismo mogli da nastavimo ulaganja u razvoj novih proizvoda, usluga i objekata koji će omogućiti našim klijentima, trgovcima i dobavljačima da napreduju u godinama koje dolaze“, rekao je Dennis Jonsson predsednik i izvršni direktor kompanije Tetra Pak i dodao kako ova kompanija ostaje fokusirana na pružanje optimalnih proizvoda svojim klijentima po odgovarajućoj ceni, a sve u cilju zadovoljenja potreba tržišta koje se konstantno menja.

U 2012, kompanija Tetra Pak je nastavila da ulaže u objekte kako bi bolje podržali aktivnosti svojih klijenata u različitim delovima sveta. Otvoreni su novi centri u Singapuru, prošreni kapaciteti u Izmiru. Takođe, kompanija je otvorila i novu fabriku ambalaže u Imatri u Finskoj.

Izvor: Akter

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">