Reklama

Izvor: SIEPA
05. 02. 2010.

PREDSTAVNICI SRPSKE PREHRAMBENE I INDUSTRIJE AMBALAŽE U ČEŠKOJ U BRNU DEVET SRPSKIH KOMPANIJA

– Srpske kompanije iz prehrambene industrije i industrije ambalaže po prvi put će nastupiti na sajmovima SALIMA i EMBAX u Brnu u Češkoj Republici koji se održavaju od 2. do 5. marta 2010. Nastup srpskih kompanija u okviru Nacionalnog štanda na sajmovima SALIMA i EMBAX trebalo bi da omogući bolji plasman domaćih proizvoda i usluga na tržište Češke Republike. –

Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA) po prvi put ove godine finansijski će podržati i organizovati nastup srpskih kompanija iz oblasti prehrane i ambalaže na sajmovima SALIMA i EMBAX u češkom gradu Brno. Ova dva međunarodna sajma održavaju se istovremeno i trajaće od 2. do 5. marta. Devet srpskih kompanija predstaviće se na dva zasebna Nacionalna štanda.

Međunarodni sajam prehrane SALIMA se održava po 27. put i pruža odličan uvid u stanje prehrambene industrije u zemljama Centralne i Istočne Evrope. Prošle godine na ovom sajmu je izlagalo 1.068 kompanija a posetilo ga je 37.500 ljudi. Na nacionalnom štandu Srbije biće izloženi konditorski proizvodi kompanije „Pionir“, čokoladni dražeji „Art Ivala“, prirodni sokovi kompanije „Zdravo“, kao i zaher i linzer torte „Sweet Art-a“. Kompanije iz industrije ambalaže „Al Pack“, „Inmold“, „Papirprint“, „RP“ i „Spektar“ predstaviće svoje proizvode i usluge na sajmu EMBAX koji se održava po 26. put i jedini je sajam ambalaže u Češkoj.

Srbija i Češka su tokom proteklih godina intenzivirali privrednu saradnju. Predstavljanje srpskih kompanija iz prehrambene industrije i ambalaže po prvi put u Češkoj trebalo bi da omogući bolji plasman domaćih proizvoda i usluga na češko tržište.

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">