IZVOR: 24. ČASA

U korpama potrošača zemalja bivše Jugoslavije, od srpskih proizvoda najčešće se nalaze slatkiši i slane grickalice. Tako su “plazma” i “jafa” keks, “smoki”, “eurokrem”, Štarkova „čokoladna bananica“ i pionirovo “medeno srce” skoro neizostavni artikli u marketima naših komšija.

Slovenci najviše vole slatkiše kompanija Jafa, Pionir, Štark (smoki), Bambi (plazma), i vino “ždrebčeva krv”, a dobru prođu srpski slatkiši imaju i u Hrvatskoj. Tamo su od srpskih proizvoda najtraženiji proizvodi kompanija Jafa, Pionir, Bambi, Štarkov “smoki”, “medela štrudle”, namaz “niki” i “eurokrem”.

Crnogorci od naših prehrambenih proizvoda najčešće kupuju Imlekovo mleko, kiselu pavlaku i jogurt “moja kravica”, zatim jogurt “balans”, “somborsku fetu”, ulja “vital” i “dijamant”, Karneksove mesne prerađevine, proizvode kompanija Centroproizvod i Nektar i slatkiše koje proizvode Soko Štark, Bambi i Svislajon. Omiljene srpske vode u Crnoj Gori su “knjaz Miloš”, “akva viva” i “rosa”, a popularni su i deterdženti “duel” i “meriks” i toalet papir “boni perfeks”.

U BiH se najčešće traže kafa “grand”, Imlekova “moja kravica”, Vitalovo ulje i stoni margarin, Karneksove paštete i mesni narezak, , “smoki” i “plazma” keks. Omiljeni srpski konditori su im Pionir, Soko Štark, Bambi i Svislajon, a piće “jelen pivo”. U neprehrani traže se proizvodi kompanija Perfeks, Beohemija, Neven i Metalac.

Makedonski potrošači vole ulja “vital” i “dijamant”, proizvode “zlatiborac”, kafe C i “grand”, “medeno srce”, “plazmu”, sokove “nektar”, “čoko keks” Svislajon Takova, vodu “knjaz Miloš”, deterdžent za veš “meriks” i “meriks” sapun.

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">