14.12.2011. godine, u Privrednoj komori Srbije, u saradnji sa Agencijom za hemikalije, održana je zajednička sednica radnih grupa za hemikalije, te na osnovu usvojenih zaključaka sa tog sastanka, Upravni odbor Agencije za hemikalije usvojio je dva pravilnika:

– Pravilnik o Registru hemikalija i
– Pravilnik o bezbednosnom listu

Oba Pravilnika biće objavljena u Službenom glasniku Republike Srbije.

Takođe, UO Agencije je usvojio Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o kriterijumima, visini, načinu obračuna i plaćanja naknade za proveru podataka iz dosijea o hemikaliji, kao i visinu drugih naknada utvrđenih Zakonom o hemikalijama na čiji tekst saglasnost treba da da Vlada. Po dobijanju te saglasnosti i ova odluka će biti objavljena u Službenom glasniku Republike Srbije. Navedene izmene su urađene u skladu sa usvojenim zaključcima sa zajedničkog sastanka.

Tekstove pravilnika i same vesti o usvojenim pravilnicima, svi zainteresovani mogu preuzeti sa sajta Agencije za hemikalije. Ukazujemo da se novim Pravilnikom o Registru hemikalija nalaže, da se
podaci za 2011. godinu, a koji se dostavljaju u 2012. godini, dostavljaju u novom izmenjenom formularu. Primena novog Pravilnika o bezbednosnom listu počinje za godinu dana, nakon njegovog saglašavanja sa novim Pravilnikom.

Zapisnik sa održane zajedničke sednica možete preuzeti na sajtu PKV.

Udruženja energetike i hemijske industrije

Izvor: http://www.pkv.co.rs

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">