12 mladih preduzetnika su dobili bespovratna sredstva u iznosu od 11,6 miliona dinara (150.000 $) kako bi započeli svoje agrobiznise. Dobitnici sredstava su pobednici takmičenja u izradi najboljeg agro-biznis plana koje je organizovao Agrobiznis projekat Američke agancije za međunarodni razvoj.Mladim preduzetnicima su danas dodeljena i priznanja od strane Susan Kutor, direktorke kancelarije za ekonomski razvoj u okviru USAID-a i Miloša Milovanovića, pomoćnika Ministra poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede.
12 mladih preduzetnika su dobili bespovratna sredstva u iznosu od 11,6 miliona dinara (150.000 $) kako bi započeli svoje agrobiznise. Dobitnici sredstava su pobednici takmičenja u izradi najboljeg agro-biznis plana koje je organizovao Agrobiznis projekat Američke agancije za međunarodni razvoj.

Mladim preduzetnicima su danas dodeljena i priznanja od strane Susan Kutor, direktorke kancelarije za ekonomski razvoj u okviru USAID-a i Miloša Milovanovića, pomoćnika Ministra poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede.

Tokom obraćanja, Susan Kutor je navela da će Agrobiznis projekat nastaviti da sarađuje sa mladim preduzetnicima kako bi oni uspeli u svojim namerama da stvore jake i uspešne kompanije. Takodje je navela da , „do narednog septembra, 16 nagrađenih iz prethodnih konkursa za najbolji biznis plan koje je takođe organizovao Agrobiznis projekat, očekuju povraćaj na uložena bespovratna sredstva u iznosu 4 prema 1 kroz povećanu prodaju. Ove firme će do tada otvoriti skoro 100 novih radnih mesta.“Miloš Molivanović – “ Ovakva inicijativa predstavlja kombinaciju međunarodne donatorske pomoći i snage i kreativnosti mladih i njihovog preduzetničkog duha koja će za rezultat imati ne samo njihovo, već i zapošljavanje većeg broja drugih ljudi.“Mladi preduzetnici će uz pomoć dodeljenih sredstava započeti poslovanje u raznim oblastima, kao što je prerada mleka i uzgajanje i prerada voća, povrća i lekovitog bilja. Svi mladi preduzetnici su završili obuku u oblasti preduzetništva koju je finansirao USAID.Agrobiznis projekat Američke agencije za međunarodni razvoj započeo je svoj program za mlade 2008. godine kako bi promovisao preduzetništvo među mladima u Srbiji. Skoro 1.250 studenata i učenika srednjih škola je prošlo kroz program obuke. Takmičenje u izradi biznis plana je do sada održano tri puta i 28 učesnika je dobilo bespovratna sredstva u iznosu od 370.000 $ (28 miliona dinara)
Tokom obraćanja, Susan Kutor je navela da će Agrobiznis projekat nastaviti da sarađuje sa mladim preduzetnicima kako bi oni uspeli u svojim namerama da stvore jake i uspešne kompanije. Takodje je navela da , „do narednog septembra, 16 nagrađenih iz prethodnih konkursa za najbolji biznis plan koje je takođe organizovao Agrobiznis projekat, očekuju povraćaj na uložena bespovratna sredstva u iznosu 4 prema 1 kroz povećanu prodaju. Ove firme će do tada otvoriti skoro 100 novih radnih mesta.“

Miloš Molivanović – “ Ovakva inicijativa predstavlja kombinaciju međunarodne donatorske pomoći i snage i kreativnosti mladih i njihovog preduzetničkog duha koja će za rezultat imati ne samo njihovo, već i zapošljavanje većeg broja drugih ljudi.“

Mladi preduzetnici će uz pomoć dodeljenih sredstava započeti poslovanje u raznim oblastima, kao što je prerada mleka i uzgajanje i prerada voća, povrća i lekovitog bilja. Svi mladi preduzetnici su završili obuku u oblasti preduzetništva koju je finansirao USAID.

Agrobiznis projekat Američke agencije za međunarodni razvoj započeo je svoj program za mlade 2008. godine kako bi promovisao preduzetništvo među mladima u Srbiji. Skoro 1.250 studenata i učenika srednjih škola je prošlo kroz program obuke. Takmičenje u izradi biznis plana je do sada održano tri puta i 28 učesnika je dobilo bespovratna sredstva u iznosu od 370.000 $ (28 miliona dinara)

Izvor: USAID

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">