Reklama

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Goran Knežević sastao se danas sa ambasadorima Holandije i Danske NJ. E gospodinom Laurentom Stokvisom i NJ. E gospođom Mete Kjuel Nilsen u Beogradu. Tom prilikom, razgovaralo se o uspostavljanju nacionalnih referentnih laboratorija u Republici Srbiji.

U razgovorima je istaknuto da je formiranje referentnih laboratorija i obezbeđivanje ujednačenosti kriterijuma rada svih ovlašćenih laboratorija obaveza naše zemlje u postupku EU integracija.

Konstatovano je da su nasleđeni problemi iz perioda od 2003. do 2012. godine doveli do toga da se projekat nacionalnih referentnih laboratorija sporo realizuje.

Na sastanku su se razmatrale mogućnosti prevazilaženja zakonskih, organizacionih i problema u vezi nabavke opreme, a postignuta je i saglasnost o potrebi nastavka kapitalnih investicija u opremanje nacionalnih referentnih laboratorija.

Izvor: http://www.mpt.gov.rs/

 • Autor
  Članci
 • Komentari (1)
  Član 3.626

  Bravo!!

  Konačno neko da pokrene stvari sa mrtve tačke.

  Valda će uskoro i proraditi te laboratorije, pa da se jedan broj stručnjaka sa biroa za zapošljavanje i zaposli.

Odgovor na: Uspostavljanje nacionalnih referentnih laboratorija u Srbiji

Napišite komentar


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">