Reklama

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, donelo je

PRAVILNIK O KORIŠĆENjU PODSTICAJA ZA ORGANSKU PROIZVODNjU (Objavljeno u „Službenom glasniku RS”, broj 38/13 od 26. aprila 2013. godine)

Preuzmite Pravilnik o korišćenju podsticaja u organskoj proizvodnji

Ovim pravilnikom bliže se propisuju vrste podsticaja za organsku proizvodnju, uslovi, način i obrasci zahteva za ostvarivanje prava na te podsticaje i maksimalni iznosi podsticaja po korisniku i po vrsti pojedine mere.

NAPOMENA-Pčelarska proizvodnja

U Pravilniku o korišćenju podsticaja za organsku proizvodnju su izostavljeni podsticaji za pčelarstvo iz sledećeg razloga, kako nam je pojašnjeno u MPŠV: u pripremi je Pravilnik kojim ce se regulisati obelezavanje kosnica kako u organskoj tako i u konvencionalnoj pcelarskoj proizvodnji, pa će najverovatnije u njemu biti definisana podsticajna sredstva kako za obe vrste pčelarske poljoprivredne proizvodnje.

NAPOMENA-Govedarska proizvodnja sistem krava-tele

U Pravilniku o korišćenju podsticaja za organsku proizvodnju su izostavljeni podsticaji u okviru govedarske proizvodnje sistem krava-tele iz sledećeg razloga, kako nam je pojašnjeno u MPŠV: u pripremi je Pravilnik kojim ce se regulisati stocarska proizvodnja kako u organskoj tako i u konvencionalnoj proizvodnji, pa ce u njemu biti definisana podsticajna sredstva za ovu vrstu konvencionalne i organske proizvodnje.

Izvor: serbiaorganica.info

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">