Reklama

Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Senad Mahmutović učestvovao je juče u radu naučnog skupa „Prehrambena bezbednost i sigurnost – kvalitet i količine“, koji je organizovao Klub privrednih novinara Srbije na Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu.

Tom prilikom Mahmutović je izjavio: „Više od polovine ukupnog izvoza poljoprivrednih proizvoda iz Srbije usmereno je ka tržištima Evropske unije, što potvrđuje da domaći proizvođači prate najsavremenije trendove i da su naši propisi u velikoj meri usklađeni s propisima i standardima EU.“

Bezbednosti i sigurnosti hrane u Srbiji uvek se poklanjala velika pažnja, „jer je to važno i za potrošače, ali i proizvođače“, rekao je Mahmutović.

„Među najvažnijim ciljevima razvoja poljoprivrede u Srbiji je podizanje i unapređenje konkurentnosti i kvaliteta naših proizvoda, a to, istovremeno znači i da procesi proizvodnje, prerade i plasmana moraju biti usaglašeni sa važećim evropskim standardima“, objasnio je Mahmutović i dodao da je konkurencija sve veća i da je samo visokim kvalitetom i odgovornim odnosom prema bezbednosti prehramebnih proizvoda moguće opstati na tržištu.

Pored predstavnika Ministarstva poljoprivrede na naučnom skupu učestvovali su i eminentni domaći stručnjaci, privrednici, individualni proizvođači i novinari koji su ukazali na to da Srbija preduzima sve neophodne korake kako bi bezbednost hrane bila na najvišem nivou.

Na kraju rada naučnog skupa „Prehrambena bezbednost i sigurnost – kvalitet i količine“ uručena su priznanja „Agrobiz lider“ u kategorijama velikih, srednjih i malih preduzeća za rad i zalaganje u oblasti poljoprivrede, a dodeljeno je ukupno 12 nagrada.

Izvor: http://www.mpt.gov.rs/

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">