Knjige  |  

Po meni, smirena duša upravlja cijelom tijelom. Djelovanje duše na ruke i noge i ispoljava se kroz osjećaj, pokret i volju, duša se spremna u duhovni mir, a ne navraća na zlo. Smirena duša to je duša koja je zadovoljna vjerom u boga, poslom, određenjem i nafakom. Smirena duša je samosavlađivanje i samokontrola sebe (strasti, bolesti, novac itd.).

Međutim, do te pobjede se nije moglo doći, dok nije došlo do pobjede na poprištu ljudske duše i na planu stvarnog života. Kada se oslobodi svojih želja i niskih strasti, svojih mržnji i zavisti, kada požuri u okrilje Božije milosti i oprosta i Njemu se prepusti, onda čovjek postaje oslobođen svih tereta i operacije mozga, pluća itd. i alternativo liječenje… dolazi do (18 godine) pobjede! Sadržaj knjige ima 159 strana i obrađuje duševni mir sa 52 strane, medicina je prikazana na 61 strane i alterernativno liječenje prikazana na 17 strani.

Iz sadržaja izdvojio (uvod, duševni mir sa božije milosti, vrijednosti posta, stresom, brige i sreća, nalazi i mišljenje, otpusna pisma, patohistoški izvještaj, pomoagala i prirodni alternatvni prozvodi i lijekovi.

Manjak zahvalnosti ili stalno žaljenje i prigovaranje donose malo toga čemu se možemo veseliti. U ovoj knjizi dobivamo najsnažniju iscjeliteljsku moć koja je u nama samima.

Autor

Iz recenzije

Knjiga „Duševni mir – medicina – alternativno liječenje“ autobiografska knjiga.

Na najstarijoj visokoškolskoj instituciji u državi Bosni i Hercegovi, već 40 godina školuju se stručnjaci prehrambenih tehnologija na Odsjeku za tehnologiju poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda. Autor knjige je bio prvi asistent, magistar i doktor nauka iz oblasti prehrambene tehnologije, od izbora u zvanje asistenta pripravnika do redovnog profesora Poljoprivrednog fakulteta (izabrani na ovom fakultetu i senatu univerziteta u Sarajevu prošlog vijeka, a rješenje izabranog na ovom fakultetu 15.02.2000. godine). Knjiga je originalno stručno djelo sa mogućnostima metoda i rješenja izlječenja kad ih bolesnici shvate i prihvate.

U 23 stranice ove knjige, autor je prikazao zdravlje, način življenja i kratku biografiju. Na 52 stranice prikazano je učešće duševnog mira i zadovoljstva, sa vrijednostima posta, sreće i božije milosti. Autor je iznio vlastite izreke o životu i zdravlju. Knjiga treba imati uticaja na pamet (um) i tijelo. Knjiga nam govori o tome kako povećati hrabost pri oboljenju, sreću i blagostanje, kako smanjiti strah, stres i depresiju.

U 61. stranici je prikazana medicina kroz dvije operacije na mozgu u Ljubljani, jednu u Sarajevu, 2004. godine operaciju pluća u Sarajevu, 2006. i 2007. godine u Zagrebu četiri zahvata na mozgu gama nožem, i jednu operaciju mozga 2009. godine u Sarajevu. U 2014. godini u Sarajevu operaciju žučne kese. Tumor na malom mozgu, koji je otkriven 2006. godine, još uvijek se prati, kao i sekundarni depoziti na jetri od 2000. godine. Takođe, od 2006 godine prate se i sekundarni depoziti na prostati. U 2009. godini u Sarajevu nalazi ukuzuju na tromb desne noge. Na nalazima MRI mozga br. 37. i 38. se vidi povećanje tumora mozga koji je 2006. godine bio 12×10 mm, a sada je 32×20 mm.

Na 17. strana su prikazani alternativna medicina i prirodni alternativni prozvodi i lijekovi. U 76. stavki je dato vrijeme korišenja od 2000. godine do danas, receptura i mjesto nabavke.

Recenzent:

Prof.dr. Halil Omanović

Napravi novu temu u “Literatura”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">