Reklama

Cilj ove publikacije jeste da o bolestima i ishrani živine, u vezi sa našim preparatima, pruži odgajivačima obaveštenja potpunija od onih, koja sadrže naša uputstva.

Nesumnjivo je da intenzivni naiin držanja živine umnogome proširuje i njegovu patologiju kako nezaraznog tako i zaraznog porekla. Na sreću, za sada naši zapati još nisu opterećeni svim agensima koji ugrožavaju živinarstvo u drugim zemljama, ali je istina da se i naši odgajivači stalno sreću sa teškoćama oko održavanja zdravstvenog stanja zapata, lečenja i ishrane.

Kao i druge proizvođačke kuće, u svetu i našoj zemlji i Veterinarski zavod Zemun stalno ulaže određene napore da, u okviru svojih materijalnih i stručnih terenu prezentira savremena i efikasna sredstva zaštite čenja i ishrane živine. Međutim, praksa je objektivni presuditelj bilo kog proizvoda, pa se i mi oslanjamo na nju.

U okviru ove publikacije mi ćemo se ograničiti na neka zarazna i parazitarna oboljenja kao i na ishranu živine i izneti naše poglede u vezi sa preveniranjem bolesti ili saniranjem postojeće situacije, a na osnovu našeg eksperimentalnog rada i saznanja iz stručne literature.

SADRŽAJ

Ishrana živine
Predsmeše premiksi
Mineralne predsmeše
Antibiotičke predsmeše
Vitaminske predsmeše
Vezeviti
Lekovite predsmeše
Dopunske krmne smeše VZ-229 sivi i žuti
Priprema obroka sa VZ-229
Potpune krmne smeše za ishranu živine
Bolesti živine

Atipična kuga peradi
Kolera peradi
Boginje peradi
Kokošiji tifus
Avijarna tuberkuloza
Askaridoza
Kokcidioza
Terramycin — antibiotik širokog spektra
Terramycin za živinu
Terramycin za nosilje
Spektar delovanja antibiotika i sulfonamida
Neo-Terramycin

Napravi novu temu u “Literatura”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">