Reklama

Izvor: http://www.agrobiznis.net/

130 prehrambenih komanija i zadruga iz deset opstina će učestvovati u programu obuka namenjenim unapredjivanju poslovnih veština. Program organizuje i finansira Američka agencije za medjunarodni razvoj (USAID) u cilju razvoja agrobiznisa u Srbiji i podsticaja izvoza. Ukupno 50 biznis obuka biće realizovano u periodu od 11. aprila do 31. juna 2011 god. na deset različitih lokacija u Srbiji.Cilj programa je da uz pomoć ovih obuka što veći broj kompanija unparedi konkurentnost i bude osposobljeno da učestvuje na sajmovima prehrane u regionu i šire, kako bi približili svoje proizvode stranim tržištima i povečali izvoz. 130 prehrambenih komanija i zadruga iz deset opstina će učestvovati u programu obuka namenjenim unapredjivanju poslovnih veština. Program organizuje i finansira Američka agencije za medjunarodni razvoj (USAID) u cilju razvoja agrobiznisa u Srbiji i podsticaja izvoza. Ukupno 50 biznis obuka biće realizovano u periodu od 11. aprila do 31. juna 2011 god. na deset različitih lokacija u Srbiji.Cilj programa je da uz pomoć ovih obuka što veći broj kompanija unparedi konkurentnost i bude osposobljeno da učestvuje na sajmovima prehrane u regionu i šire, kako bi približili svoje proizvode stranim tržištima i povečali izvoz.

Obuke će biti sprovedene u saradnji sa Regionalnim privrednim komorama i Kancelarijama za lokalni ekonomski razvoj u Zaječaru, Vranju, Valjevu, Kruševcu, Užicu, Nišu, Leskovcu, Vranju i Novom Pazaru i Opštinom Nova Varoš. Program obuka obuhvata sledeće oblasti: Izrada strateškog i poslovnog plana; Finansije za nefinansijske menadžere; Profesinalne prodajne vestine; Integraciona marketing komunikacija; Sajmovi i poslovno povezivanje i umrežavanje. „Iznenadjujuće veliki broj kompanija koji se prijavio za obuke svakako ukazuje na to da postoji i potreba ali i želja za daljim usavršavanjem naših privrednika. Naše kompanije očigledno prepoznaju važnost razvoja stranih tržišta i žele da se što bolje pripreme za konkurenciju kako na domaćem tako i na stranim tržištima. Kroz ovaj program obuka, želimo da im pružimo konkretnu pomoć i podršku u izgradnji konkurentnosti“ izjavio je Nenad Popadić, savetnik za finansije pri USAID Agrobiznis projektu.Kompanije i zadruge koje uspešno prodju sve obuke će imati priliku da učestvuju na “Culinaria Fine Food” sajmu (Sajmu Fine Hrane) koji se održava od 28. do 30. septembra u Beogradu u organizaciji USAID-a i kompanije Žižgin.

Obuke će biti sprovedene u saradnji sa Regionalnim privrednim komorama i Kancelarijama za lokalni ekonomski razvoj u Zaječaru, Vranju, Valjevu, Kruševcu, Užicu, Nišu, Leskovcu, Vranju i Novom Pazaru i Opštinom Nova Varoš. Program obuka obuhvata sledeće oblasti: Izrada strateškog i poslovnog plana; Finansije za nefinansijske menadžere; Profesinalne prodajne vestine; Integraciona marketing komunikacija; Sajmovi i poslovno povezivanje i umrežavanje. „Iznenadjujuće veliki broj kompanija koji se prijavio za obuke svakako ukazuje na to da postoji i potreba ali i želja za daljim usavršavanjem naših privrednika. Naše kompanije očigledno prepoznaju važnost razvoja stranih tržišta i žele da se što bolje pripreme za konkurenciju kako na domaćem tako i na stranim tržištima. Kroz ovaj program obuka, želimo da im pružimo konkretnu pomoć i podršku u izgradnji konkurentnosti“ izjavio je Nenad Popadić, savetnik za finansije pri USAID Agrobiznis projektu. Kompanije i zadruge koje uspešno prodju sve obuke će imati priliku da učestvuju na “Culinaria Fine Food” sajmu (Sajmu Fine Hrane) koji se održava od 28. do 30. septembra u Beogradu u organizaciji USAID-a i kompanije Žižgin.

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">