Reklama

Izvor: CIP

Evropska komisija otvara 13. aprila 2010. godine, treći po redu CIP, javni poziv za finasiranje EKO-inovacionih projekata. Poziv će biti otvoren do 07. septembra 2010. godine. Ukupno raspoloživa sredstva iznose 35 miliona evra, za okvirno 40 projekata. Pored članica EU, pravo na učešće imaju pravna lica iz Republike Srbije i drugih zemalja kandidata i potencijalnih kandidata za pridruživanje EU.

Finasiraće se projekti koji imaju inovativni karakter, značajan pozitivan uticaj na životnu sredinu i tržišnu vrednost i dodatnu vrednost na evropskom nivou.  Prioriteтni sektori su: recikliranje materijala, industrija hrane i pića, „zelenije“ poslovanje (smanjenje negativnog uticaja načina proizvodnje i potrošnje na prirodne resurse) i održivo građevinarstvo.

Informacioni dan za sve zemlje učesnice će se održati 13. aprila u Briselu i može se pratiti preko interneta – link će se objaviti na web adresi: http://ec.europa.eu/environment/eco-innovation/events_en.htm.

Da bi se naša preduzeća i institucije  što bolje pripremili za učešće na ovom pozivu, Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja RS u saradnji sa Evropskom komisijom organizovaće za učesnike iz Srbije  Informacioni dan u Beogradu u poslednjoj nedelji maja 2010. godine.

Informacionom danu u Beogradu prisustvovaće predstavnik Izvršne agencije za konkurentnost i inovacije Evropske komisije koji će pružiti ključne informacije o trećem pozivu CIP-a za EKO – inovativne projekte. Takođe, ekspert iz EU, će održati individualne konsultacije sa učesnicima Info dana koji već imaju projektnu ideju ili pripremljen projekat, kako bi im pružio dodatne savete za prijavu na poziv. Tačan datum, agenda  kao i adresa za prijavu za učešće na Info danu u Beogradu, biće objavljeni do kraja aprila.

Pozivamo učesnike prošlogodišnjeg poziva CIP EKO-inovacije da se jave Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja (zorica.maric@merr.gov.rs ) ili Privrednoj komori Beograda( inovacije@kombeg.org.rs , msp@kombeg.org.rs ) radi razmene informacija  u cilju bolje pripreme Informacionog dana.

Detaljnije informacije o ovom pozivu, kao i kontakt telefone možete pronaći na www.cip-srbija.rs

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">